ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ αυτοί συμμετείχαν σε μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο θάνατος τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, καθώς και δυο πολιτών, που συμμετείχαν, όπως είναι γνωστό, σε αποστολή ανθρωπιστικού χαρακτήρα και βοήθειας στη Λιβύη, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμμετέχοντας σε μια επιχείρηση έκφρασης αλληλεγγύης στους Λίβυους, που πλήγηκαν πρόσφατα από πλημμύρες. Από πλημμύρες έχει πληγεί  και η Ελλάδα, η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει από τις επιπτώσεις.

ΠΗΓΑΝ να βοηθήσουν, να δουλέψουν μαζί με άλλες αποστολές, διαφόρων χωρών, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες διάσωσης. «H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», ανέφερε σε μήνυμα του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας.

ΑΥΤΕΣ τις ώρες οι σκέψεις όλων είναι στις οικογένειες των Ελλήνων, που έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι νεκροί σκοτώθηκαν στο καθήκον. Ένα καθήκον, το οποίο τίμησαν μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι τέλους. Με υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος συμμετείχαν σε μια αποστολή για να προσφέρουν, μακριά από την πατρίδα, σε πληγέντες, για ανθρωπιστικούς λόγους. Όπως θα μπορούσαν να προσφέρουν- εάν δεν το έκαναν πριν μεταβούν στη Λιβύη- και στους Έλληνες πληγέντες στη Θεσσαλία. Εκεί όπου παραμένουν ακόμη ανοικτές οι πληγές της καταστροφικής μανίας της φύσης.

ΤΗΝ ίδια ώρα, ευχή όλων είναι να αναρρώσουν οι τραυματίες, τα μέλη της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Δύναμης. Λίγο πριν το τραγικό συμβάν το «The Libya Update» είχε αναφέρει πως «Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας». Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο μέσο έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που έδειχνε το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής να είχε τυλιχθεί στις φλόγες μετά τη σύγκρουσή του με ένα φορτηγό. Η αποστολή δεν πρόλαβε να μπει στη μάχη της διάσωσης, να προσφέρει. Δυστυχώς, την σταμάτησε ένα τραγικό γεγονός, το πολύνεκρο δυστύχημα.  Τα όποια ερωτήματα προκύπτουν γύρω από το δυστύχημα- και είναι πολλά- αναμένεται ότι θα διερευνηθούν από την ελληνική Πολιτεία.