ΑΛΛΑΓΕΣ  επέρχονται στον νόμο περί πρόληψης και καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων με νομοσχέδιο, ώστε να προστατευθούν τα θύματα και να καλυφθούν τα κενά που παρατηρήθηκαν μετά την αποφυλάκιση των παιδεραστών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», με  το νομοσχέδιο ενισχύονται οι εξουσίες των δικαστηρίων αλλά και της Αρχής Εποπτείας, ενώ εισάγεται ο θεσμός του επιτηρητή που θα παρακολουθεί στενά όσους αποφυλακίζονται και είχαν καταδικαστεί για τέτοια αδικήματα. Είναι προφανές πως με τις αλλαγές  δίδονται τα απαραίτητα εργαλεία στην Επιτροπή Εποπτείας ώστε να μπορεί να ελέγχει στενά τους αποφυλακισθέντες παιδεραστές, επιβάλλοντας τους περιορισμούς.

Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ σημαντικών προνοιών, που θα εισαχθούν με το νέο νομοσχέδιο στόχο έχουν να καλύπτουν  τις απαιτήσεις και τα κενά στα αδικήματα και στις διαδικασίες, με γνώμονα πάντοτε την προστασία και το συμφέρον των παιδιών – θυμάτων αλλά και για πρόληψη και προστασία άλλων πιθανών θυμάτων.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το νομοσχέδιο εισάγει την έννοια του «επιτηρητή», ο οποίος θα είναι το πρόσωπο που θα διορίζεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατόπιν εισήγησης της Αρχής Εποπτείας, με σκοπό την άσκηση εποπτείας σε καταδικασθέντα για παιδεραστία.

ΤΟΥΤΟ θεωρούμε πως κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο σε μια περίοδο κατά την οποία είχαμε παρακολουθήσει απαράδεχτες συμπεριφορές. Παράλληλα, πέραν από την εποπτεία, στόχος είναι και η προστασία του θύματος με την εισαγωγή του Οικογενειακού Συμβούλου. Ενισχύονται, επίσης, οι εξουσίες του Δικαστηρίου και της Αρχής Εποπτείας με στόχο το συμφέρον του παιδιού.

ΕΙΝΑΙ πολύ σημαντικό να εφαρμοσθεί πλήρως ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα λειτουργεί  αποτρεπτικά και προστατευτικά. Γιατί αυτό γίνεται εν πολλοίς με τη νέα αυτή προσπάθεια. Εννέα χρόνια μετά από την ψήφιση του νόμου περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας,  η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την τροποποίηση του για να εισάγει σημαντικές πρόνοιες που θα καλύπτουν τις απαιτήσεις και τα κενά στα αδικήματα και στις διαδικασίες.

ΑΥΤΟ, λοιπόν, που προέχει είναι η προστασία των παιδιών. Κι αυτό θα γίνει. Αυτό οφείλει να πράττει η Πολιτεία. Το κράτος, σε μια περίοδο κατά την οποία συναντούμε τόσα περιστατικά κακοποίησης πρέπει να ενισχύσει τους μηχανισμούς ελέγχου, εποπτείας και αποτροπής. Ο ρόλος των υπηρεσιών είναι σημαντικός, όπως ασφαλώς και της οικογένειας ασφαλώς.