Αυτός ο τύπος στην φωτογραφία, που εμφανίζεται με το ψευδώνυμο  «Aussie Cossack», ανάρτησε πρόσφατα την ψευδή είδηση ότι εκείνος που μαχαίρωσε και σκότωσε πριν λίγες μέρες 5 γυναίκες σε ένα εμπορικό κέντρο του Σίδνευ στην Αυστραλία ήταν ένας 20χρονος Εβραίος φοιτητής.

Έγραψε, συγκεκριμένα, στο X – πρώην Twitter ότι «Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν ως δράστη της επίθεσης  τον Μπενιαμίν Κοέν. Κοέν; Αλήθεια; Και να σκεφτεί κάποιος ότι τόσοι πολλοί σχολιαστές στα μίντια προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη σε Μουσουλμάνος». Σχολίασε ειρωνικά ο εν λόγω … ρωσοκομάντος, όπως βλέπετε και στην φωτό!

Αυτό το πονηρό, εξυπνακίστικο fake news του Κόσακ (που βεβαίως δεν είναι Κόσακ, αλλά Μποίκοφ), δεν έπιασε τόπο αφού ο πραγματικός δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία, και αργότερα αναγνωρίστηκε ως Τζοέλ Κάουτσι, 40 ετών. Σύμφωνα δε με το BBC, οι αυστραλιανές αρχές έχουν στοιχεία του δράστη που δείχνουν ότι πιθανότατα πρόκειται για άτομο με σοβαρή ψυχική διαταραχή.

Παρόλα αυτά, η fake ανάρτηση του ανεκδιήγητου Μποίκοφ, πρόλαβε να φτάσει σε χιλιάδες αποδέκτες στο X και στο Telegram. Έγινε μάλιστα και πρώτο θέμα στις ειδήσεις μερικών τηλεοπτικών καναλιών.

Το BBC μίλησε μαζί του τηλεφωνικά. Ο Μποίκοφ, 32 ετών,  ήταν μέσα στο Προξενείο της Ρωσίας στο Σίδνευ, όπου κατέφυγε πριν από ένα χρόνο, ζήτησε πολιτικό άσυλο εκεί, του δόθηκε αμέσως, και ο ίδιος ο Πουτιν ενέκρινε να του χορηγηθεί και ρωσική υπηκοότητα.

Η αστυνομία ζητεί την παράδοσή του, όχι για τα fake news που μοιράζει αριστερά-δεξιά, αλλά για μια σοβαρή κατηγορία ότι τον περασμένο Δεκέμβριο φέρεται να προκάλεσε την πτώση ενός 76χρονου ανθρώπου, που έπεσε ανάποδα στις σκάλες ενός εμπορικού κέντρου και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Το περιστατικό συνέβη μετά από μια συγκέντρωση υπέρ της Ουκρανίας και εναντίον της Ρωσίας, στην οποία συμμετείχε ο άτυχος ηλικιωμένος, κοντά στο Δημαρχείο του Σίδνεϋ.

Ο ταμπουρωμένος τώρα στο Προξενείο της Ρωσίας Μποίκοφ, αναμένει να του δοθεί πολιτικό άσυλο στην Ρωσία. Όσο καιρό είναι στην Αυστραλία, λειτουργεί ως «η φωνή του Πούτιν», υποστηρίζει το Κρεμλίνο στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, και γενικά συμπεριφέρεται ωσαν να είναι κάποιος σπουδαίος spokesman, ενώ στην ουσία είναι ένα «επικίνδυνο τίποτα».

Dream Team!

Ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, ωσάν αθλητικός συντάκτης που αναμεταδίδει αγώνα της Εθνικής Ελλάδος, ανακοινώνει την σύνθεση μιας «11άδας – 1» από υποψήφιους για τις επερχόμενες εκλογές στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε και λέμε. Ή, έχουμε και κλαίμε:

1. Θεόδωρος Ζαγοράκης (πρωην ποδοσφαιριστής, που τον πήρε τώρα μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης, από την Νέα Δημοκρατία).

2. Γιώργος Αυτιάς (δημοσιογράφος – ΝΔ).

3. Βασίλειος Κασσελάκης (εξάδελφος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ)

4. Γιώργος Λιάγκας (τηλεπαρουσιαστής, πολύ φίλος του Κασσελάκη, κατεβαίνει βεβαίως με ΣΥΡΙΖΑ)

5. Ευάγγελος Αντωναρος (πρώην ΝΔ, κυβερνητικός εκπρόσωπος του Καρμανλή, τώρα ΣΥΡΙΖΑ)

6. Γιώργος  Τσίπρας (εξάδελφος του Αλέξη, κατεβαίνει με ΣΥΡΙΖΑ)

7. Πύρρος Δήμας (Ολυμπιονίκης αρσιβαρίστας, με ΝΔ)

8. Νίκος Παππάς (πρώην μπασκετμπολίστας, με ΣΥΡΙΖΑ)

9. Δημήτρης Παπανώτας (τηλεπερσόνα, με ΣΥΡΙΖΑ). Και,

10. Ελεονώρα Μελέτη (τηλεπαρουσιάστρια, με ΝΔ).

«Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο, δεν περιγραφω άλλο», λέει ο Στάθης και κλείνει!…