Ο ΤΟΥΡΚΟΣ υπουργός  Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, αναφερόµενος στο Παλαιστινιακό, µίλησε προ ημερών για «υποκρισία του διεθνούς συστήµατος». Είναι ο  άνθρωπος τον οποίον εμπιστεύεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να χειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της κατοχικής Τουρκίας. Ο Φιντάν, ο οποίος προέρχεται από τις μυστικές υπηρεσίες, έκανε λόγο στις δηλώσεις του για την «έλλειψη διεθνούς δικαίου» ενώ έσπευσε να καλέσει σε «παγκόσµια αντίσταση».

ΕΑΝ ο Χακάν Φιντάν ήταν αξιωματούχος άλλης χώρας προφανώς και αυτά που έχει δηλώσει θα είχαν σημασία και θα μπορούσαν να έχουν και την ανάλογη απήχηση.

ΩΣΤΟΣΟ, όταν αυτά λέγονται από τον εκπρόσωπο της κατοχικής δύναμης τότε προφανώς και το μόνο που καταγράφεται είναι ο.. θρίαμβος της υποκρισίας και της παραπλάνησης. Η Τουρκία δεν νομιμοποιείται, δεν δικαιούται να ομιλεί για Διεθνές Δίκαιο καθώς  είναι η πρώτη χώρα, η οποία το παραβιάζει. Είναι πρωταθλήτρια στις παραβιάσεις.

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ δύναμη αναζητεί προφανώς ένα διεθνή ρόλο. Επιδιώκει να καταστεί περιφερειακή δύναμη. Επιχειρεί να εκπροσωπήσει τους μουσουλμάνους, που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, αλλά δεν μπορεί τούτο προφανώς να είναι καταστεί πραγματικότητα καθώς η Άγκυρα δεν… παίζει μόνη της. Ποιες αραβικές, μουσουλμανικές χώρες θα επιτρέψουν άλλωστε στην Τουρκία να έχει την πρωτοκαθεδρία; Η απάντηση είναι πως δύσκολα, για παράδειγμα, θα αποδεχθεί η Αίγυπτος ή η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ να εκχωρήσουν αυτό το ρόλο στην Άγκυρα. Είναι ξεκάθαρο πως δύσκολα θα βρει μια χώρα, που εμπιστεύεται την Τουρκία.

ΠΕΡΑΝ  βέβαια από τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, υπάρχουν βέβαια κι άλλοι λόγοι που δεν επιτρέπουν εν πολλοίς στην κατοχική Τουρκία να διαδραματίζει αυτό το ρόλο.

ΚΑΙ ο λόγος αυτός οφείλεται και στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια επεκτατική, επιδρομική δύναμη, η οποία επιδιώκει διακαώς να διευρύνει την επιρροή της και  ετσιθελικά να επιβάλλει τους παράνομους και παραλογισμούς της.

ΜΠΟΡΕΙ να ομιλεί άνθρωπος, που η  χώρα  του κατέχει εδάφη άλλης χώρας; Δικαιούται να αναζητεί ρόλο όταν είναι μέλος μιας κυβέρνησης, που παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών της; Δεν μπορεί να ομιλεί. Αλλά η κατοχική δύναμη δεν έχει όρια και δεν λειτουργεί με τη λογική, αλλά με τον ετσιθελισμό μιας επεκτατικής δύναμης, που επιβάλλει διά της ισχύος τις παράλογες και παράνομες επιδιώξεις της.