Ο Χρίστος Παρμάκκης, νέος ευρωβουλευτής (πρεσβευτής του ΕΚ), σχολιάζει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δημόσιες μεταφορές μαθητών προς και από τα σχολεία.

Τίποτε δεν άλλαξε με τα σχολικά λεωφορεία. Η κατάσταση στις σχολικές μεταφορές παραμένει τραγική και άκρως επικίνδυνη, καθώς οι μαθητές συνεχίζουν να μεταβαίνουν σε λεωφορεία τα οποία επί της ουσίας φέρουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική τους υγεία. Τα λεωφορεία, στα περισσότερα από τα οποία υπήρχε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης πριν να καθηλωθούν και πριν να καεί το ένα στη Λευκωσία, διακινούνται κανονικά χωρίς καμία αλλαγή (τουλάχιστον έτσι προκύπτει από διάφορες μαρτυρίες που εξασφάλισα), είναι λοιπόν άξιο απορίας το τι τελικά έκαναν στα λεωφορεία που έμειναν καθηλωμένα και γιατί συνεχίζουν αυτά τα βρόμικα, μεταχειρισμένα, μεγαλύτερα από εμένα σε ηλικία επικίνδυνα λεωφορεία, που εκπέμπουν παράξενους ήχους και μυρωδιές κατά την κίνηση να μεταφέρουν μαθητές. Γιατί οι αρμόδιοι αδιαφορούν στο περιθώριο και δεν κάνουν τίποτα, παρά τις όλες ανησυχίες που εκφράζουμε, μαθητές γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι; Τι άραγε θα δείξει η έρευνα που διέταξε, αν δεν κάνω λάθος, ο υπουργός;

Τέτοια απαράδεκτη στάση των αρμοδίων (πρώτιστος του υπουργείου Μεταφορών) είναι τραγική, παρόμοια αντιμετώπιση και ανευθυνότητα σε γειτονική χώρα προκάλεσε τραγωδία με ανθρώπινα θύματα, εμείς τι περιμένουμε; Και ας μην ξεχνάμε ότι ο λόγος γίνεται για τα παιδιά, τόση αξία έχουν στην κοινωνία μας;

Εν τω μεταξύ, το λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο στην επαρχία Λάρνακας, για το οποίο αναφέρθηκα σε προηγούμενες μου παρεμβάσεις, που ήταν σε μια τραγική κατάσταση και την αντικατάσταση του οποίου ζητούσα περισσότερο από έναν χρόνο, ακούγοντας τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο από ότι φαίνεται μόνο σε αυτές περιορίζονταν, δεν άλλαξε και συνεχίζει να μεταφέρει τους μαθητές εκπέμποντας παράξενους ήχους. Ντροπή κύριοι!

Πρέπει αμέσως το πρόβλημα να λυθεί, να ακυρωθούν οι συμβάσεις, να απομακρυνθούν τα μη ποιοτικά επικίνδυνα λεωφορεία και να βρεθεί ένας ασφαλής ποιοτικός τρόπος μεταφοράς των μαθητών. Μέχρι που η κατάσταση συνεχίζει να είναι ως έχει, οι μαθητές κινδυνεύουν στα σχολικά λεωφορεία.