Σε απ’ ευθείας δίκη που θα αρχίσει στις 17 Μαρτίου 2020 ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου παραπέμφθηκε σήμερα 48χρονος από τη Λάρνακα ο οποίος είναι ύποπτος για υπόθεση που αφορά παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β, παράνομη κατοχή πυρομαχικών κατηγορίας Α και Β, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, κατοχή αντικειμένου κατασκευασμένου ή διασκευασμένου για εκκένωση ή εκτόξευση επιβλαβούς υγρού, ή αερίου, ή χημικής ουσίας ή παρόμοιου υλικού και κατοχή αντικειμένου κατασκευασμένου ή διασκευασμένου για εκκένωση ηλεκτρικής ενέργειας.  Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στα Λιβάδια.
 
Σήμερα έληγε το διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης του υπόπτου που είχε εκδώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 14 Φεβρουαρίου.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως ο ύποπτος παραμείνει υπό κράτηση, με τον Γιάννη Πολυχρόνη, συνήγορο υπεράσπισης του να μην φέρει ένσταση.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία πως στην κατοικία του υπόπτου υπάρχει παράνομος οπλισμός, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα έρευνας για την οικία, τα υποστατικά και το όχημα του που βρίσκονται στα Λιβάδια της επαρχίας Λάρνακας.
 
Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου δυνάμει δικαστικού εντάλματος διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του υπόπτου από διάφορα τμήματα της Αστυνομίας κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν στη σοφίτα ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο Καλάσνικοφ, ένα έμφορτο περίστροφο Μagnum, ένα έμφορτο περίστροφο άγνωστης κατασκευής, ένα πιστόλι Βeretta, 185 σφαίρες πυροβόλων όπλων διαφορών διαμετρημάτων και δύο γεμιστήρες πυροβόλου όπλου Καλάσνικοφ.
 
Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο του υπόπτου όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ένα φανάρι που χρησιμοποιείται και ως εκτοξευτής ηλεκτρισμού, ένας εκτοξευτής αερίων, δύο πινακίδες εγγραφής οχήματος,  ένα μαχαίρι,  έξι γάντια, δύο κατσαβίδια και δύο σιδερογροθιές. 
 
Ο ύποπτος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρινόμενος είπε ότι τον οπλισμό του τον παρέδωσε γνωστός του πριν από δύο χρόνια αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Ανέφερε ακόμα ότι ο οπλισμός δεν χρησιμοποιήθηκε είτε από τον ίδιο είτε από άλλο πρόσωπο.
 
Σε θεληματική του κατάθεση ο 48χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι άτομο που δεν θέλησε να κατονομάσει μετέφερε στο σπίτι του τα όπλα και τα πυρομαχικά τα οποία έκρυψε πρώτα στο τζάκι και ακολούθως στη σοφίτα του σπιτιού του.
 
Όσον αφορά τα ανευρεθέντα στο αυτοκίνητο του είπε ότι τα χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για διαρρήξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ήδη σε φυλάκιση ενώ για τις σιδερογροθιές και τους εκτοξευτές ηλεκτρισμού και αερίου είπε ότι τα κατείχε για αυτοάμυνα.
 
Στη συνέχεια ο 48χρονος οδήγησε τα μέλη του ΤΑΕ στο σπίτι του όπου παρέδωσε 14 σφαίρες που είχε κρυμμένες.  
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ