Τα επιδημιολογικά δεδομένα των χωρών και η ταξινόμησή τους σε τρεις κατηγορίες προβληματίζουν την τουριστική βιομηχανία, ενώ προκαλεί πονοκέφαλο ο υποβιβασμός του Ισραήλ στην κατηγορία Β. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 20 Ιουνίου κι αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε, οι Ισραηλίτες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να επισκεφτούν την χώρα μας, ενώ μέχρι χθες ήταν στην κατηγορία Α.
 
Εάν τα δεδομένα παραμείνουν έτσι, ίσως επηρεαστεί η ζήτηση για διακοπές από κατοίκους της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, οι επόμενες δύο βδομάδες. Εάν το Ισραήλ επανέλθει στην κατηγορία Α μέχρι την 1η Ιουλίου, τότε δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα των εταιρειών. Αλλιώς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακυρωθούν πτήσεις. Σημειώνεται ότι το Ισραήλ βρίσκεται στην πεντάδα των σημαντικότερων μας αγορών.
 
 
Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων (ΜΕΕ&ΕΛΝ) του Υπουργείου Υγείας η οποία προέβη σε αξιολόγηση επιδημιολογικού κινδύνου διαφόρων χωρών, σε μια προσπάθεια για να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον έξω κόσμο, οι χώρες χαμηλού κινδύνου για διασπορά ή και μετάδοση της νόσου COVID-19 είναι οι Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ελβετία. Χώρες με αυξημένο κίνδυνο συγκριτικά με την Kατηγορία Α’ είναι το Ισραήλ, η Πολωνία και η Ρουμανία. Στις χώρες υψηλού κινδύνου (κατηγορία Γ’) περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ιταλία.
 
Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο επιδότησης αεροπορικών εταιρειών με στόχο να δοθούν κίνητρα για τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, το σχέδιο θα επιδοτεί τις αεροπορικές εταιρείες, με βάση την ποιότητα των αεροσκαφών και μόνο αν η πληρότητα των πτήσεων ξεπερνά το 40% και ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τους επιβάτες που εμπίπτουν στις πληρότητες 40-70%.
 
Πρόκειται για ένα προσωρινό σχέδιο ύψους €6,3 εκατ., με ισχύ έξι μηνών και στόχο την άμεση επαναφορά της συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό. Η επιδότηση θα γίνει με βάση τα συμπεράσματα και προβλέψεις που έχουν κάνει οι Αρχές και αναφέρονται σε 37.000 επιβάτες τον Ιούνιο, 196.000 τον Ιούλιο, 600.000 τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο 693.000, τον Σεπτέμβριο 634.000, τον Νοέμβριο 388.000 και Δεκέμβριο 334.000. Συνολικά ο αριθμός των επιβατών θα ξεπεράσει τα 2,8 εκατ. Ο υπουργός κατέληξε ότι το σχέδιο έχει πάρει την έγκριση  από τον Κρατικών Ενισχύσεων.