Σε αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης προχώρησαν χθες οι επιστήμονες, ανακοινώνοντας τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στα οποία περιλαμβανόταν και μαθητής της Β Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας, ενώ άλλα δύο κρούσματα αφορούσαν εργαζόμενους σε εστιατόριο στην Αμμόχωστο. Το τέταρτο κρούσμα αφορά ασθενή ο οποίος είχε εισαχθεί για άλλο πρόβλημα υγείας σε δημόσιο νοσηλευτήριο και υποβλήθηκε στον απαραίτητο έλεγχο για κορωνοϊό.
 
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του μαθητή, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας και ενεργοποιήθηκαν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για την απολύμανση των εγκαταστάσεων του σχολείου και ιχνηλάτηση των επαφών του τελειόφοιτου.  
 
 
Κατά τη χθεσινή καθιερωμένη δημοσιογραφική διάσκεψη, τόσο ο Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκκης όσο και ο επιστημονικός διευθυντής της περιφέρειας Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, Μάριος Λοΐζου, τόνισαν την ανάγκη για πιστή τήρηση των οδηγιών για τήρηση αποστάσεων και εφαρμογή όλων των μέτρων αυτοπροστασίας.
 
Με αφορμή μάλιστα τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε χώρους εστίασης τόνισαν ότι η τήρηση αποστάσεων δεν πρέπει να περιορίζεται στον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα τραπεζοκαθίσματα στα εστιατόρια.