Υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης θα παραμείνει 36χρονος Ελληνοκύπριος ο οποίος το περασμένο Σάββατο μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για να διαμαρτυρηθεί έχοντας ωστόσο στην κατοχή του ναρκωτικές ουσίες.

Το διάταγμα κράτησης του 36χρονου έληγε χθες και τα μέλη της ΥΚΑΝ Λεμεσού αιτήθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο, όπως η υπόθεση καταχωρηθεί ενώπιον του.

Ο 36χρονος αρχικά ζήτησε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, ωστόσο λίγο αργότερα μετάνιωσε και ανέφερε στο δικαστήριο πως θα εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του.

Αφού αναγνώστηκαν τα γεγονότα της υπόθεσης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή, προμήθεια και χρήση ναρκωτικών τις οποίες και παραδέχθηκε. Ο 36χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της επίθεσης, απειλής, αντίσταση κατά τη νόμιμη σύλληψη και παράνομης εισόδου.

Ο κατηγορούμενος έφερε ένσταση αρχικά στο αίτημα κράτησης και αγόρευσε στο δικαστήριο για τα όσα σημειώθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως τα μέλη της Δύναμης τον χτύπησαν. Για τον εντοπισμό των τριών φυτών κάνναβης στην οικία του, είπε πως «τα δεντράκια κάνναβης τα κάνω λαδάκια και τα δίνω στους καρκινοπαθείς». Ο κατηγορούμενος αφού είπε τις θέσεις του και τα γεγονότα, απέσυρε τελικά την ένσταση και αποδέχτηκε το αίτημα κράτησής του.

Το δικαστήριο από την πλευρά του ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την κράτηση του κατηγορούμενου ως υπόδικος στις Κεντρικές μέχρι την έναρξη της δίκης. Σημείωσε πως δικαιολογείται το αίτημα αφού υπάρχει κίνδυνος πιθανής φυγοδικίας και ενδεχόμενο διάπραξης άλλων αδικημάτων.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 14 Απριλίου 2021 για γεγονότα και ποινή στις κατηγορίες που ο 36χρονος παραδέχθηκε. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου ο 36χρονος επισκέφθηκε την ΑΔΕ Λεμεσού για να διαμαρτυρηθεί για προηγούμενη υπόθεση που καταγγέλθηκε από αξιωματικό της Αστυνομίας.

Τότε ο 36χροονος μετέβη στο γραφείο αξιωματικού όπου τον απείλησε και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθως ανακόπηκε στην αυλή της Αστυνομικής Διεύθυνσης από μέλος του ΟΠΕ και στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, ανευρέθηκε σακουλάκι με ποσότητα ξηρής φυτικής κάνναβης 21 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατά την έρευνα στην οικία του η οποία διεξήχθη κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης του, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, τρία υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ύψους 10-15 εκατοστών.