Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στην Αγία Πελαγία λόγω της σφοδρής κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Κρήτης ένας άνδρας 50 ετών έχει χάσει τη ζωή του από την κακοκαιρία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον δύο αγνοούμενους. Οι έρευνες από την πυροσβεστική βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, το τραγικό συμβάν με τον νεκρό άνδρα σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο άνδρας φαίνεται να εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του όταν προσπάθησε να περάσει από πλημμυρισμένο δρόμο εν μέσω κακοκαιρίας. Το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα ο άνδρας να βρει τραγικό θάνατο.

 

 

 

 

 

Απεγκλωβίστηκε ζωντανή μία γυναίκα

Επίσης απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα ζωντανή από την παραλία της Λυγαριάς 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας. Συνολικά 10 αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα νερά ενώ πάνω από 15 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Έχουν πλημμυρίσει καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια σπιτιών από το μεγάλο όγκο νερού που πέφτει στην περιοχή. Οι αρχές κάνουν έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.

‘Ερευνες για αγνοούμενους

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι αγνοούνται σε δύο διαφορετικά σημεία, στην Αγία Πελαγία και όσο και στη Λυγαριά, με την Πυροσβεστική να τους αναζητά. Σημειώνεται ότι πρόκειται για άτομα τα οποία ενδεχομένως να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής.

 

 

 

Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

in.gr / philenews