ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ απειλή του κατά των Ευρωπαίων μετέφερε και στις ΗΠΑ ο Ερντογάν.
Με τη -γνωστή- οθωμανική μέθοδο. Αφού… γάλεψε αρκούντως τους -αφελείς έως ύποπτους- ευρωπαϊκούς μαστούς ο Ερντογάν, απαιτώντας δισεκατομμύρια:
– Ή μού αυξάνετε τη χορηγία για να συνταχθώ στο… αντιτζιχαντιστικό μέτωπο, ή αδιαφορώ για την οποιαδήποτε δράση των τζιχαντιστών εις βάρος των πολιτών σας.
(Αναγκαία η παρενθετική υπενθύμιση: Ως προσποιούνται για χρόνια οι Ευρωπαίοι ότι δεν ξέρουν πως η επικαρπία του εμπορίου των ναρκωτικών «αξιοποιείται» από την τουρκική εξουσία -επ’ αυτοφώρω αποκαλύφθηκε η δράση της Τσιλέρ- που προμηθεύει κατά πλειονότητα τον εθισμό του θανάτου τους νέους της Ευρώπης, έτσι προσποιήθηκαν ότι αγνοούσαν πως μήτρα του Τζιχαντιστικού Χαλιφάτου υπήρξε το Τουρκικό Σουλτανάτο)
Λοιπόν, από οίηση ή από αδιαφορία, ήρθε η -έμμεση- ομολογία του Ερντογάν –μέσω του νέου σουλτανικού εκβιασμού:
– Ή… συμμορφώνεστε ή σάς αποστέλλω «πακέτο» στις χώρες προέλευσής τους τους τζιχαντιστές που είναι «εγκλωβισμένοι» στην Τουρκία.
Άρα; Αφενός το καθεστώς Ερντογάν αποκαλύπτει πως, όπως είχε τον έλεγχο και την αρμοδιότητα εισόδου των τζιχαντιστών στην Τουρκία, έτσι μπορεί να τους… μαντρώσει και για την έξοδο, και αφετέρου δεν έχει πια λόγους να αρνείται ο Σουλτάνος την τζιχαντιστική του… εμπροσθοφυλακή.
Λοιπόν, πού οφείλονται αυτά όλα τα αναιδή… ρεσιτάλ αδιαλλαξίας του Ερντογάν, εντός και εκτός έδρας; Πρόχειρη δικαιολόγηση:
– Αξιοποιεί εις το έπακρον τη γεωγραφική θέση της χώρας του.
Όντως, σημαντικός λόγος για να τον καλοπιάνουν και -υποχρεωτικά- να τόν ανέχονται.
Όμως, μην ξεχνούμε ότι το ισχυρότερο ατού του Σουλτάνου βρίσκεται μέσα από τους τοίχους του Λευκού Οίκου, στα… ευγνώμονα τιτιβίσματα της προεδρικής θυγατέρας προς τον Ερντογάν.