Υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα τέθηκαν υπό διερεύνηση των Αρχών που ξεσκονίζουν το Κατάρ-γκέιτ, και δείχνουν τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ως τον ιθύνοντα νου επί των ψηφισμάτων του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή ήταν εκείνος που σε άμεση επικοινωνία με τον Παντσέρι μάθαινε τις κρίσιμες ψηφοφορίες για Κατάρ και Μαρόκο. Έπειτα εκείνος αποφάσιζε ποιο ψήφισμα θα περάσει και ποιο όχι, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για τις ψηφοφορίες.

«Η ακόμα πιο ανησυχητική λεπτομέρεια», σύμφωνα με την La Repubblica, «είναι το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Pegasus, το πρόγραμμα που ανέπτυξε η ισραηλινή εταιρεία NSO και το οποίο ορισμένες κυβερνήσεις φέρεται να χρησιμοποίησαν για να παρακολουθήσουν άλλα κράτη. Για παράδειγμα το Μαρόκο έχει κατηγορηθεί ότι έχει χρησιμοποιήσει το Pegasus για να κατασκοπεύσει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν».

Στο πλαίσιο αυτό η έρευνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός από το να «χαρτογραφήσει» τις κινήσεις της «κλίκας» των Παντζέρι και Τζιόρτζι, αναζητά και την πορεία των χρημάτων. «Είναι γεγονός ότι οι λογαριασμοί της ΜΚΟ Fight Impunity χρηματοδοτούνταν απευθείας από το Κατάρ και στη συνέχεια τους χρησιμοποιούσε ο Παντζέρι για να δωροδοκήσει ή να μεταφέρει ανθρώπους στις Βρυξέλλες. Αλλά αυτό είναι μόνο η επιφανειακή παραδοχή», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Qatargate: Το σκάνδαλο που ταρακούνησε το Ευρωκοινοβούλιο

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, αυτό που εξετάζουν τόσο οι βελγικές όσο και οι ιταλικές Αρχές είναι το ενδεχόμενο να υπάρχουν κρυφοί λογαριασμοί σε χώρες του εξωτερικού. «Δεν είναι τυχαίο ότι στο αίτημα που εστάλη από το Βέλγιο στις εισαγγελικές Αρχές του Μιλάνου ήταν όχι μόνο να ψάξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κλίκας αλλά να αναζητήσουν πληροφορίες και έγγραφα και από τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Lift Bank στη Βραζιλία», αναφέρει η La Repubblica. Ξεχωριστό κεφάλαιο παραμένουν τα δώρα που έλαβαν τα πρόσωπα που εμπλέκονται, με τη λίστα να περιλαμβάνει πολυτελή ρολόγια, ένα σπίτι στο βουνό και ταξίδια. Επισημαίνεται ότι ο Παντσέρι διέμενε στο ξενοδοχείο Mamounia στο Μαρακές, ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία στον κόσμο, και εκεί καλούσε άλλους ευρωβουλευτές και βοηθούς.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και το Μαρόκο-γκέιτ, καθώς απασχολεί έντονα η μαροκινή πτυχή του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο. Τα ΜΜΕ αναδεικνύουν τις επαφές των Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζιόρτζι με το Μαρόκο είτε με απευθείας ταξίδια στο Ραμπάτ είτε μέσω του Mαροκινού πρεσβευτή στην Πολωνία Αμπντεραχίμ Ατμούν, αλλά και μέσω του στελέχους των μαροκινών μυστικών υπηρεσιών Μοχάμεντ Μπ., που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Qatargate – Εύα Καϊλή: Η ζωή στις φυλακές του Χάρεν

Εξάλλου, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ενόψει της απολογίας της την ερχόμενη Πέμπτη, προετοιμάζει την υπερασπιστική της γραμμή σε πλήρη συνεργασία με τους δικηγόρους της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Αντρέι Ριζόπουλος. Την Πέμπτη θα κριθεί εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το Κατάρ-γκέιτ.