Την θέση του ΑΚΕΛ ως αντιπολίτευση, επαναβεβαίωσε στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας πως η αντιπολίτευση του κόμματος θα είναι υπεύθυνη, πατριωτική και ασφαλώς διεκδικητική.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης τους, Χριστοδουλίδης και Στεφάνου, έκαναν λόγο για εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση. 

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συζήτηση με τον κ. Στεφάνου θα συνεχιστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι διαφωνίες και η κριτική δεν θα δημοσιοποιούνται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Από την πλευρά του ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι «το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα που έχει συνείδηση του ρόλου και της ευθύνης που έχει έναντι του τόπου και του λαού. Η αντιπολίτευση μας θα είναι υπεύθυνη και σοβαρή, πατριωτική αλλά και διεκδικητική για όλα όσα θεωρούμε ότι είναι προς όφελος της χώρας μας και του λαού μας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα κάνουμε αντιπολίτευση. Πάντοτε με το βλέμμα στη χώρα μας και το λαό μας. Οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας είναι πολλές. Τα στοιχήματα που έχουμε να κερδίσουμε είναι πολλά με πρώτο και καθοριστικό τη λύση του Κυπριακού αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα τα οποία είναι μπροστά μας σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και μπροστά σε ένα δύσκολο, ομολογουμένως, κόσμο».

 Απαντώντας σε ερώτηση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι το κόμμα δεν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και δεν θα επιθυμούσε να δει μια τέτοια εξέλιξη. «Από τη θέση της αντιπολίτευσης θα κριθούμε και εμείς», τόνισε σημειώνοντας ότι συζήτησαν το θέμα με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Ερωτηθείς για τις διεργασίες σύνθεσης του Υπουργικού, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε πως προτιμά να μην υπάρξει επαναδιορισμός Υπουργών που συμμετείχαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Στέφανος Στεφάνου ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει συμμετοχή από στελέχη του ΑΚΕΛ στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.