Σηκώνει το γάντι και απαντά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τον διορισμό της 19χρονης φοιτήτριας στη θέση της συμβούλου/συνεργάτη του Υφυπουργού Τουρισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα δεν θα γίνει που θα ξεφεύγει από το πλαίσιο της νομιμότητας. Εξάλλου, ο Πρόεδρος έκανε λόγο για φαινόμενα κανιβαλλισμού. 

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα συγκεκριμένου διορισμού στο Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «τίποτα μα τίποτα δεν θα γίνει που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας. Και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Από κει και πέρα αν υπάρχει οποιαδήποτε κριτική η οποία είναι καλοδεχούμενη κριτική θα πρέπει να γίνεται προς την Κυβέρνηση, προς την εκτελεστική εξουσία και να μην γίνεται κανιβαλισμός εναντίον ατόμων. Επιτέλους ας είμαστε λίγο προσεκτικοί, να γίνεται η κριτική, είναι ευπρόσδεκτη, είναι καλοδεχούμενη, είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά να γίνεται προς την εκτελεστική εξουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Επανέλαβε ότι δεν θα γίνει κάτι που ξεφεύγει του πλαισίου νομιμότητας, σημειώνοντας ότι «είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα επί όλων των πτυχών που άπτονται αποφάσεων, νομοθεσιών, κανονισμών κ.ο.κ.».