Φιλανθρωπική συναυλία- αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, διοργανώνει την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Προεδρικό Μέγαρο, το TELETHON σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου θα παρουσιαστεί ένα εξαίσιο ρεπερτόριο με τις μαγευτικές ερμηνείες δύο διεθνούς κύρους σολίστ, της Ιταλίας σοπράνο Αλεσάντρα ντι Τζόρτζιο και του Χιλιανού τενόρου Ντιέγκο Γοδόι, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Γκίντερ Νόιχολντ. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η σοπράνο και βιογράφος της Μαρίας Κάλλας, Ελένη Κάνθου.

Η Μαρία Κάλλας υπήρξε η σπουδαιότερη και δημοφιλέστερη υψίφωνος του λυρικού θεάτρου και η εμβληματική της φωνή και παρουσία παραμένει έως και σήμερα σημείο αναφοράς για καλλιτέχνες αλλά και λάτρεις της όπερας που της χάρισαν το προσωνύμιο «La Divina» (θεϊκή). 

Ο Χιλιανός τενόρος Ντιέγκο Γοδόι.
  • Λευκωσία, Κήποι Προεδρικού Μεγάρου, Παρασκευή 16 Ιουνίου 9μ.μ. Της συναυλίας θα προηγηθεί κοκτέιλ από τις 7.30μ.μ. 22392608 Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της SoldOutTickets. Τιμή εισιτηρίου: €50

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, Επίτιμης Προστάτιδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου. 

Μία βραδιά γεμάτη μαγεία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά για το TELETHON.