Την εν εξελίξει δουλειά της με τίτλο «Same time tomorrow?» παρουσιάζει η Μελίτα Κούτα, την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 5.30μ.μ. στο Θέατρο Πόλης.

Η δουλειά παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών του CYENS, «Boundary Crosser».

Στην εκδήλωση αυτή, η Κούτα προτείνει μια ακουστική παρουσίαση, στο πλαίσιο της οποίας ερμηνεύονται κείμενα του Γκλυν Χιουζ, συνυφασμένα με ηχητικό υλικό σημαντικών πολιτικών γεγονότων της Κύπρου, όπου έζησε τη ζωή του.

Η έρευνα της Μελίτας Κούτα έγινε σε συνεργασία με το CYENS Museum Lab κι έχει αναπτυχθεί σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Γκλυν Χιουζ στη Λευκωσία. Η Κούτα έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα για πληροφορίες που σχετίζονται με τη συνέργεια των καλλιτεχνών Χριστόφορου Σάββα (1924-1968) και Γκλυν Χιουζ (1931-2014), μέσω επισκέψεων σε αρχεία, εντοπισμού χώρων και συνεντεύξεων με ανθρώπους που σχετίζονταν με τους καλλιτέχνες.

Η έρευνά της την ώθησε να επικεντρωθεί στα προσωπικά κείμενα του Χιουζ που βρέθηκαν στα αρχεία του, τα οποία περιλαμβάνουν απομνημονεύματα, δοκίμια, ποίηση και σενάρια θεατρικών έργων που έγραψε ο καλλιτέχνης. Αυτό επέτρεψε μια νέα αντίληψη για το έργο και τη ζωή του που εκτείνεται πέρα από το οπτικό (ζωγραφική, μπατίκ, σκηνογραφία) που συνήθως συνδέεται με τον καλλιτέχνη, αλλά μετατοπίζεται στο κείμενο.