Την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Τες Τέρνερ με τίτλο «Blossoms in Sunlight: A Floral Symphony» παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου η γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό.

Η ταλαντούχα ζωγράφος της υπαίθρου αντλεί έμπνευση από την αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς στα θέματά της. Τα ζωγραφικά της έργα αποτυπώνουν το μωσαϊκό των χρωμάτων και των σχημάτων που χαρακτηρίζουν τα χωριά της Κύπρου, ξυπνώντας συναισθήματα ρευστά, εφήμερα και συγχρόνως καθηλωτικά.

Το έργο της Τέρνερ παρασύρει τους θεατές σε έναν κόσμο με ζωντανά χρώματα και περίπλοκα σχήματα, τόσο οικεία όσο και κατά κάποιο τρόπο αλλόκοτα. Η Τες Τέρνερ είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στο νησί της Κύπρου ενώ τα ταξίδια της στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή έχουν επηρεάσει βαθιά το καλλιτεχνικό της όραμα. Τα προσωπικά της βιώματα, σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία και τη φυσική ομορφιά της Κύπρου, τροφοδοτούν το πάθος της να απαθανατίζει φευγαλέες στιγμές ομορφιάς πάνω σε καμβά.

Αναγνωρισμένη για το ταλέντο και τις δεξιότητές της, το καλλιτεχνικό ταξίδι της έχει επηρεαστεί σημαντικά από τον διάσημο καλλιτέχνη και μέντορά της, Στέφαν Μπάουμαν. Τα έργα της Τέρνερ έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις καλών τεχνών και γκαλερί σε όλη την Κύπρο, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, ενώ συμπεριλαμβάνονται στη συλλογή της Κρατικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης.

«Οι πίνακές μου είναι γεμάτοι πάθος, προσκαλώντας τον θεατή να βιώσει τον σύγχρονο εξπρεσιονισμό του τοπίου», αναφέρει η ίδια. Χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη και επιμελώς μελετημένη χρωματική παλέτα, τα έργα της αντικατοπτρίζουν την αφοσίωσή της στη μετάδοση ενός μηνύματος μέσω της τέχνης. Δουλεύοντας κυρίως με λάδι, πινέλο και μαχαίρι παλέτας, ωθεί συνεχώς τα καλλιτεχνικά της όρια μέσα από πειραματισμούς και καθοδηγούμενη πρακτική. 

  • Λεμεσός, γκαλερί Exhibit8 (25212171). Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Μαρτίου, 7.30μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 6 Απριλίου (Τρίτη – Παρασκευή: 10π.μ.- 1μ.μ./ Σάββατο: 12μ. – 11μ.μ.)