Η 28η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα της Μεσογείου- αφιερωμένη στην ανάδειξη της κοινής ταυτότητας και της κοινής κληρονομιάς των χωρών της Μεσογείου.

Για να τιμήσει την ημέρα αυτή, το Ίδρυμα Anna Lindh επιλέγει κάθε χρόνο διάφορους οργανισμούς για να διοργανώσουν ταυτόχρονα μουσικές παραστάσεις με κοινωνικό μήνυμα στις 42 μεσογειακές χώρες. Εκπροσωπώντας την Κύπρο, το Windcraft Loud επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία παρουσιάζοντας μια συναυλία της Windcraft Band και των Windcraft Voices την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Φέτος, το εγχείρημα δεν αφορά μια απλή μουσική παράσταση- είναι μια ειλικρινής έκφραση ενότητας και μια γνήσια προσπάθεια να ενωθούν οι άνθρωποι μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής. Η μουσική μας θα γεφυρώσει τον πόνο και τη θλίψη, μεταφέροντας ήχους αλληλεγγύης.

Η συναυλία περιλαμβάνει ιδιαίτερες εκτελέσεις κομματιών από την Κύπρο, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ιταλία και τη σεφαραδίτικη παράδοση. Μέσα από ξεχωριστές διασκευές, τα πνευστά της εικοσαμελούς Windcraft Band και οι φωνές του συνόλου Windcraft Voices θα σας μεταφέρουν εναλλάξ στις διαφορετικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, αναδεικνύοντας τα κοινά στοιχεία και τη διαφορετικότητα που τις χαρακτηρίζουν.

Windcraft Voices © Χαρά Σαββίδου

Ένα ξεχωριστό ταξίδι που υπερβαίνει τα σύνορα και ενώνει τους ανθρώπους μέσω της δύναμης της μουσικής.

  • Λευκωσία, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, 8.30μ.μ. 22377748 Είσοδος δωρεάν

Η παράσταση διοργανώνεται από το Windcraft Loud με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Anna Lindh Foundation σε συνεργασία με την Ημέρα της Μεσογείου, που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ. Θα μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Windcraft Band.