Το City Friends Club σε συνεργασία με την ομάδα ARTNOW διοργανώνουν την περιβαλλοντική έκθεση τέχνης RE:SOURCE που θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 18 Ιουνίου στο The Warehouse by ITQuarter στη Λεμεσό.

Είναι ένα μεγάλης κλίμακας οικολογικό έργο τέχνης το οποίο συνδυάζει τα σύγχρονα έργα τέχνης 25 διεθνών καλλιτεχνών. Η έκθεση προσελκύει την προσοχή στην επιδείνωση της οικολογικής κατάστασης παγκοσμίως και ενθαρρύνει την εφαρμογή των οικολογικών αρχών στην ζωής μας: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση, Απόρριψη, Ρίζες.

Οι διάφοροι τρόποι αναπαράστασης χρησιμοποιώντας υλικά ανακύκλωσης και αντικείμενα που βρέθηκαν τονίζουν την σημασία της οικολογικής ατζέντας. Οι περιβαλλοντικές συζητήσεις καλύπτονται από μια μεγάλη ποικιλία τέχνης όπως πίνακες ζωγραφικής και γραφικά, εγκαταστάσεις και γλυπτά, videoart και παραστάσεις.

Το έργο περιβαλλοντικής τέχνης RE:SOURCE είναι εμπνευσμένο από το City Friends Club και το διαχειρίζεται η ομάδα ARTNOW.

To City Friends Club είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός με έδρα τη Λεμεσό, ο οποίος εκτελεί καθαρισμό δρόμων, εκτελεί εθελοντικούς καθαρισμούς και υλοποιεί προγράμματα οικολογικής εκπαίδευσης. Ο κύριος στόχος του οργανισμού CFC είναι να αυξήσει την περιβαλλοντική συνείδηση και να μειώσει τη μελλοντική ρύπανση από απόβλητα στην Κύπρο.

Η ARTNOW είναι η επιμελητική ομάδα που ασχολείται με τη σύλληψη και τη διαχείριση της έκθεσης RE:SOURCE. Ο κύριος στόχος του ARTNOW είναι η επαγγελματική σκηνοθεσία εκθέσεων και η προώθηση του καλλιτέχνη.

Μόνο μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Ελπίζουμε ότι τα έργα πολυεθνικών καλλιτεχνών, αντανακλώντας την περιβαλλοντική αλλαγή, δημιουργήσουν τη συλλογική φωνή που θα ηχογραφηθεί, θα ακουστεί και θα γίνει μέρος του τοπικού και διεθνούς διαλόγου.

Το διαδραστικό μέρος της έκθεσης περιλαμβάνει εργαστήρια, παραστάσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

17.06.2023 Σάββατο

11:00 – 13:00 εργαστήρι “Wallet made of plastic bag” για παιδιά και ενήλικες

15:00 – 17:00 παράσταση ζωγραφικής “Vanitas”

18.06.2023 Κυριακή

11:00 – 13:00 εργαστήρι “Art From Trash” για παιδιά και ενήλικες

18:00 – 19:00 παράσταση “Art of Reuse”

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

΄Έναρξη: Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 5-9 μ.μ.

Διάρκεια: 16-18 Ιουνίου 2023

Ώρες ΄Έναρξης: Παρασκευή 5-9  μ.μ., Σάββατο -Κυριακή: 11π.μ. – 7μ.μ.

Λεμεσός, THE WAREHOUSE by ITQuarter (Συνεργατισμού 20).

Καλλιτέχνες

Teodosio Sectio Aurea, Έλενα Αδάμου, Φωτεινή Μιχαηλίδη, Tatiana Vasilyeva, Δημήτριος Οικονόμου, Aleksandra Slepchuk, Alex Welch, Irina Pakhmutova, Melaniya Agekyan, Ιάκωβος Λοΐζου, Ksenia Roshar, Μάριος Σταύρου, Nata Chebarkova, Alexander Radtke, Λουκία Σεργίου, Ilona Za Kuzniatsova, Ιφιγένεια Παπαγεωργίου, Masha Adamova, Veronika Dubnytskaya, Sheila Raven, Kelly Norman, Katie Sabry, Τζούλι Μενελάου, Μέλανι Κωνσταντίνου, Χρίστος Λοΐζου