Την κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους «The Hunt» προβάλλουν στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο την Τετάρτη 14 Ιουνίου η Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ, σε συνεργασία με τον τομέα Ανθρωπινων Δικαιωμάτων του ΑΚΕΛ.

Πρόκειται για την πρώτη LGBTQ + ταινία της Κύπρου που ασχολείται με την ομοφοβία και την πατριαρχία στο διχοτομημένο νησί. Τόσο οι ηθοποιοί όσο και το συνεργείο που δούλεψε για την ταινία προέρχονται και από τις δυο κοινότητες.

Είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας που έχει γίνει στο νησί που πραγματεύεται άμεσα θέματα ομοφοβίας, πατριαρχικών αξιών και ομοφυλοφιλίας. Η διαδικασία δημιουργίας της ταινίας διήρκεσε πάνω από 6 χρόνια λόγω πολλών εμποδίων λόγω του περιεχομένου της ταινίας. Είναι συμπαραγωγή με την Accept LGBTI Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου (συμβουλευτική επιτροπή κινηματογράφου).

Η ταινια έχει προβληθεί σε πολλα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και έχει διακριθεί (Ευρώπη, Αμερική, Λατινικη Αμερική.)

Στην ταινία έχει απονεμηθεί το Δεύτερο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ μικρών ταινιών Κύπρου στο Ριάλτο καθώς και το Βραβείο Δικοινοτικής Συνεργασίας του Stelios Philanthropic Foundation.

Μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και συντελεστές της ταινίας.

Οι σκηνοθέτες της ταινίας είναι η Sholeh Zahraei και ο Kamil Saldun. Η εκδήλωση είναι δικοινοτική και η είσοδος είναι ελεύθερη.