Ο πόλεμος για τους εμβολιασμούς και ο διχασμός των κοινωνιών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων δεν αποτελεί μόνο κυπριακό φαινόμενο. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη εμφανίζονται οι ίδιες εγκληματικές ενέργειες. Δυστυχώς, σε όλες τις περιπτώσεις, ο διχασμός αποτελεί προϊόν των πολιτικών και των κυβερνήσεων, που ποδοπατούν πλέον κάθε ηθικό φραγμό. Καταφεύγοντας στον ολοένα και αυξανόμενο εκβιασμό ανθρώπων για να εμβολιαστούν. Ένας τέτοιος ακραίος παραλογισμός βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στην Αυστραλία με πρωταγωνιστή-θύμα τον υπ’ αριθμόν ένα στο χώρο του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς.

 

Ο Τζόκοβιτς είναι αρνητής του εμβολίου και έλαβε υγειονομική εξαίρεση για την είσοδό του στην Αυστραλία και την συμμετοχή του στο τουρνουά Australian Open. Κατέθεσε πιστοποιητικό ότι νόσησε τον περασμένο Ιούνιο και έτσι του δόθηκε άδεια εισόδου. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι έχουν παρέλθει έξι μήνες από τότε που νόσησε, οι συνοριακές αρχές στην Αυστραλία αποφάσισαν την απέλασή του. Οι δικηγόροι άσκησαν έφεση και η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Ο παγκόσμιος «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει εξ αφορμής της εξέλιξης αυτής, έχει χωρίσει Αυστραλούς, Σέρβους αλλά και χιλιάδες πολίτες σε πολλές χώρες του κόσμου σε δύο ομάδες. Σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι από την στιγμή κατά την οποία ο νόμος στην Αυστραλία απαγορεύει την είσοδο σε ανεμβολίαστους (εκτός αν έχουν εξαίρεση) τότε πρέπει να ισχύσει για όλους χωρίς την παραμικρή εξαίρεση. Ούτε και για το Νο 1 τενίστα στον κόσμο. Και σε εκείνους, που υποστηρίζουν ότι από την στιγμή κατά την οποία ο Τζόκοβιτς έχει νοσήσει πριν από έξι μήνες, δεν μπορεί να μην του δοθεί εξαίρεση.

 

Όπως ο κάθε σώφρων πολίτης δύναται να αντιληφθεί, η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ανά τον κόσμο είναι πολύ λεπτή. Σαφώς και από την στιγμή που στην Αυστραλία ισχύει ο νόμος αυτός, είτε είναι απάνθρωπος και παράλογος είτε όχι, οφείλει να ισχύσει για όλους ανεξαιρέτως. Όπως επίσης δύναται να αντιληφθεί, από την στιγμή που ο πρωταθλητής έχει νοσήσει, μπαίνει σε μια άλλη κατηγορία. Αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες αναφορικά με τα περιβόητα SafePass.

 

Η λεπτή γραμμή της διαφοράς έγκειται στο ότι έχουν παρέλθει έξι μήνες από τότε που ο Τζόκοβιτς έχει νοσήσει. Είναι δηλαδή, στο όριο του διαστήματος βάσει του οποίου δικαιούται τη εξαίρεση. Σε χώρες όπως τη δική μας, όπου οι νόμοι λειτουργούν σαν λάστιχο, σίγουρα ο πρωταθλητής θα περνούσε χαριστικά. Σε σοβαρά κράτη, όμως, όπως η Αυστραλία, όπου οι νόμοι τηρούνται αυστηρά, ακόμη και ο Νο 1 αστέρας στέλλεται σε διαμονή με παράνομους μετανάστες!

 

Παρ’ όλα αυτά, η ουσία στην υπόθεση είναι άλλη. Αλλού έπρεπε να είχε εστιάσει η ανθρωπότητα, αν ακόμη διατηρούσε σώας τας φρένας. Αν δεν είχε η συντριπτική πλειονότητα παρασυρθεί από την ανεξέλεγκτη τρομοκρατία την οποία διασπείρουν ανά την υφήλιο πολιτικοί και ΜΜΕ, με ρυθμό που ακόμη κι αυτή η πανδημία αδυνατεί να παρακολουθήσει. Όχι, βεβαίως, επειδή δεν υπάρχει ο κίνδυνος από το θανατηφόρο ιό. Ούτε επειδή δεν υπάρχουν τόσοι θάνατοι. Αλλά επειδή, συνεχίζονται παγκοσμίως οι απάνθρωπες μέθοδοι εξαναγκασμού εκατομμυρίων ανθρώπων σε έναν εμβολιασμό τον οποίο δεν θέλουν. Προκαταλαμβάνω για πολλοστή φορά όσους είναι πανέτοιμοι να καρφιτσώσουν την ταμπέλα του αντιεμβολιαστή ή του ψεκασμένου σε όποιον αντιτίθεται στον απάνθρωπο εξαναγκασμό, ότι ποσώς ανήκω σε αυτές τις κατηγορίες.

 

Το μείζον θέμα το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να απασχολεί την ανθρωπότητα στην περίπτωση του Τζόκοβιτς, είναι το γεγονός ότι απαγορεύεται σε απολύτως υγιείς ανθρώπους να λειτουργήσουν σε κάθε δραστηριότητα! Ότι εγκλωβίζονται σε απάνθρωπες και παράλογες στερήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, ένας απολύτως υγιής αθλητής στερείται του δικαιώματός του να αθληθεί και να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του. όπως έχει εξαναγκασθεί σε εμβολιασμό ο Τσιτσιπάς για να μπορεί να παίζει τένις. Ενώ ο παραλογισμός φτάνει όχι μόνο στον εξαναγκασμό αλλά και στο είδος εμβολίου. Όπως τη Ρωσίδα Ναταλία Βιχλιάντσεβα την οποία απέκλεισαν επειδή είχε εμβολιαστεί με Σπούτνικ!

 

Η λογική έχει χαθεί προ πολλού σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν μετρά αν κάποιος είναι υγιής. Μετρά μόνο αν έχει εμβολιασθεί! Ο παραλογισμός αυτός κορυφώθηκε από την στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι και οι εμβολιασμένοι είναι επικίνδυνοι, αφού μπορούν να μεταδώσουν το ιό.

 

Για ποια λογική να μιλήσει άραγε κάποιος όταν πλέον φτάσαμε στο σημείο, που σε ευρωπαϊκές χώρες (!) συζητούν τη νομοθέτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον πληθυσμό; Μια αρχή κατοχυρωμένη από τον καιρό του Ιπποκράτη, ότι καμία ιατρική πράξη δεν γίνεται χωρίς τη συναίνεση του ασθενούς, εφόσον δύναται να αποφασίσει για τον εαυτό του, καταρρίπτεται. Μια αρχή η οποία κατοχυρώθηκε νομικά στη δίκη της Νυρεμβέργης και ακολούθως κυρώθηκε με τη διακήρυξη του Ελσίνκι και τη σύμβαση του Οβιέδο, τείνει να σταλεί στην πυρά!

 

Θα χρησιμοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο το έθεσε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας σε μια συνέντευξη του στο ecosmoscy.news και το δημοσιογράφο Μιχάλη Αντωνίου: «Με τον τρόπο αυτό καταργείται το αυτεξούσιο του ανθρώπου και γίνεται μεταστροφή του πολίτη σε υπήκοο.  Υπάρχει σύγχυση, με αποτέλεσμα να αδυνατεί ο καθένας να πάρει σωστή απόφαση για τον εαυτό του (περιορισμός της ελευθερίας) και υπάρχει πλέον οπαδική αντίληψη και μια εγκατάσταση μανιχαϊσμού (διϊσμός – καλό/κακό), όπου ηθικοποιείται το εμβόλιο και προκαλεί διάκριση των καλών από τους άλλους τους κακούς».

 

Θα το επαναλάβω. Θλίβομαι για την απώλεια ανθρώπινων ζωών που προκαλεί η πανδημία. Τρέμω, όμως, για τα πλήγματα τα οποία δέχεται η ανθρωπότητα σε αξίες και αρχές και τα οποία θα παραμείνουν και όταν η πανδημία θα τελειώσει!