Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Ursula von der Leyen θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εορτασμού της 20ης επετείου από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, στις 6μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την εκδήλωση, η κα von der Leyen θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα παραστεί, επίσης, η Κύπρια Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Στέλλα Κυριακίδου, ενώ έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων, Πρέσβεις χωρών-μελών της ΕΕ και άλλοι επίσημοι.

Μαθητές θα παρουσιάσουν τις δράσεις που εκτελούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Επίσης, μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας θα ερμηνεύσουν τραγούδια υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίζας Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Επιτροπής θα φυτέψουν συμβολικά μια ελιά στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στον χώρο θα εκτίθενται φωτογραφίες του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, από την περίοδο πριν και μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.