Αυξημένος, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ήταν τον Οκτώβριο οι καταγγελίες ασθενών για ιατρική αμέλεια.

Ενδεικτικό το παράδειγμα ασθενούς ο οποίος υποστηρίζει ότι, ενώ είχε ενημερώσει για την αλλεργία που παρουσιάζει σε συγκεκριμένη ουσία, με την είσοδο του στο χειρουργείο του χορηγήθηκε η ουσία αυτή με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του.

Συνολικά, η ΟΣΑΚ τον Οκτώβριο έλαβε 53 παράπονα. Τα περισσότερα αφορούσαν φάρμακα και θεραπείες που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο ΓεΣΥ, αύξηση του ποσού που καταβάλλεται για την εξασφάλιση διαφόρων σκευασμάτων αλλά και ελλείψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθημερινά εμπόδια βασανίζουν ηλικιωμένους ασθενείς

Άλλα παράπονα αφορούσαν τη συμπεριφορά γιατρών σε ιατροσυμβούλια, αλλά και τον χρόνο αναμονής για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό του ΓεΣΥ. Αναφορές έγιναν στο Παρατηρητήριο Ασθενών από πολίτες και για τη μη πλήρη λειτουργία απογευματινών εξωτερικών ιατρείων και άλλων Τμημάτων στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, ενώ για άλλη μια φορά πολίτες υπέβαλαν παράπονα για τον υπολογισμό τηλεφωνικής τους επικοινωνίας με τον προσωπικό τους γιατρό, ως κανονική επίσκεψη.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για ιατρική αμέλεια, η ΟΣΑΚ στην σχετική ανάρτηση της στο διαδίκτυο επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις αυτές, το Παρατηρητήριο Ασθενών, δεν μπορεί να παρέμβει και γίνεται παραπομπή των πολιτών στην Αστυνομία. «Δυστυχώς, οι υποθέσεις αυτές παρουσιάζουν δυσκολία στο τρόπο απόδειξης και απόδοσης δικαιοσύνης, αν και σε κάποιες περιπτώσεις τα δικαστήρια έχουν επιδικάσει πολύ υψηλές αποζημιώσεις εναντίον γιατρών».