Ο Α.Γ. Κουφτερός διαφωνεί με την κόκκινη φανέλα που εμφανίζεται σε μερικά παιγνίδια τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα η Ομόνοια, καθώς, όπως ο ίδιος θεωρεί, η εμφάνιση αυτή «διασύρει τη φανέλα – θρύλο της ομάδας.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμεν ότι το εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσών δ.σ. της Ομόνοιας προωθεί την κόκκινη φανέλα για την ομάδα. Θυμούνται οι παλιοί τον πόλεμο κατά της λαμπρής προσωπικότητας του Ματθαίου Παπαπέτρου ενός εξαίρετου γιατρού –προέδρου του τοτινού δ.σ. της Ομόνοιας. Επειδή ετόλμησε να πει ότι στην υπόθεση Α. Πάκκου είχε δίκαιο ο ΑΠΟΕΛ και ότι ο Α. Πάκκος (από τους καλύτερους παίκτες που ανέδειξε το κυπριακό ποδόσφαιρο) είχε δικαίωμα επιστρέφοντας από τον Παναθηναϊκό να πάει σε όποια ομάδα ήθελε. Του έβγαλαν λοιπόν τη ρετσινιά του γιατρού Ματθαίου Παπαπέτρου ότι η στάση του εκείνη, οφειλόταν στο ότι ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΚΟΠ και καλόπιανε τον ΑΠΟΕΛ για τον σκοπό αυτό. Αυτά υπάρχουν στις τοτινές εφημερίδες καταγεγραμμένα (1967).

Σήμερα, βλέπουμε την επιβολή κόκκινης φανέλας σε κάποιες φορές. Παραμερίζουν την ολόλευκη φανέλα και παντελονάκι που έμοιαζε με τη Ρεάλ Μαδρίτης (τότε ήταν για την Κύπρο μια ΡΕΑΛ). Παραμερίζουν τη θρυλική πράσινη φανέλα με λευκό παντελονάκι που «βιδώθηκε» στις καρδιές πολλών Ομονοιατών. Αυτά μαζί με την κομματικοποίηση του σωματείου διασύρουν το όνομα της Ομόνοιας.

Θλιβερό κατάντημα ενός ιστορικού σωματείου, μιας βασίλισσας με τόσους τίτλους. Κρίμα και πάλι κρίμα. Πράσινη ομάδα είναι πλέον η ήδη πρωταθλήτρια Άρης στην οποία εύχομαι τα βέλτιστα. Ήλθε για να μείνει και θα μείνει. Διότι είναι και πνευματικό σωματείο το μοναδικό που διαθέτει και χορωδία και εκφράζει πολιτισμό.