Ο Νίκος Τινής απαντά στο Κύπριο ευρωβουλευτή με αφορμή τις τοποθετήσεις του για τα παιδιά μικτών γάμων στα κατεχόμενα και τα περί ναζιστικών τακτικών που, κατά τον κ. Κιζιλγιουρέκ, ακολουθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

ΙΣΛΑΜ – Αραβική λέξη, όχι τουρκική, η οποία σημαίνει υποταγή στη θέληση του Θεού, θρησκεία σήμερα των μουσουλμάνων, η οποία ονομάζεται και Ισλαμισμός. Η θρησκεία αυτή θεωρείται η νεότερη από όλες τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου, έγινε μια μεγάλη αυτοκρατορία και με την πάροδο του χρόνου ιδρύθηκαν τα λεγόμενα Χαλιφάτα διατηρώντας τη διδασκαλία του Μωάμεθ που φιλοδοξούσε να ανυψώσει σε όλους τους Άραβες σε κοσμοϊστορική φυλή και τον ισλαμισμό, Μωαμεθανισμό σε κοινή θρησκεία. Μετά τον θάνατο του Προφήτη, τον Ιούνιο του 632 μ.Χ. η θρησκεία διαδόθηκε από τους διαδόχους του με την προπαγάνδα και τη βία και οργανώθηκε σύντομα σε θεοκρατικά και στρατοκρατικά κράτη και έκανε πολλές κατακτήσεις. Είχε και η Κύπρος το δικό της μερτικό.

Ο Ελληνισμός της Κύπρου έχει ιστορία 8.000 χρόνων. Ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός έζησαν ειρηνικά μαζί για πολλά χρόνια. Οι Ελληνοκύπριοι δεν φοβούνται για τον τυχόν εξισλαμισμό τους, αλλά τον Ισλαμοφασισμό του Ερντογάν.

Μετά τον Β΄ Π.Π. δημιουργήθηκαν νέα κράτη, αυτοκρατορίες διαλύθηκαν και σήμερα η παγκοσμιοποίηση σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της αναγκάζοντας την Ε.Ε. σε υποχωρήσεις και υποτίμηση του ευρώ, αναδεικνύοντας και τις αδυναμίες αντιμετώπισης κρίσεων και συγκρούσεις συμφερόντων. Σήμερα, ο επεκτατισμός έγινε το λάβαρο ορισμένων χωρών όπως της Τουρκίας που έχει υιοθετήσει επιθετική πολιτική με την εισβολή στην Κύπρο (20/7/1974) όπου κατέλαβε το 37% του εδάφους δημιουργώντας 200.000 Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες.

Κύριε Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, ο φυλετικός διαχωρισμός (apartheid) που επεβλήθη στην Κυπριακή Δημοκρατίας (Κ.Δ.) είναι το εμπόδιον στην ειρηνική συμβίωση και ύπαρξη των κοινοτήτων.

Κύριε Νιαζί, η Κ.Δ. από την ίδρυση της έδωσε πολλά δώρα στη μουσουλμανική μειονότητα του 18% και σε σας το δικαίωμα ως ευρωβουλευτής να αντιπροσωπεύσετε την Κ.Δ. στη Ε.Ε.

Κύριε Νιαζί, οι μεικτοί γάμοι γίνονταν και γίνονται σε τζαμί, ορθόδοξη ή καθολική εκκλησία και από νόμιμα Δημαρχεία του κράτους, δηλ. των κυβερνήσεων της Κ.Δ. Ναζισμό και Φασισμό ποτέ δεν νιώσαμε στην Κύπρο, πέραν της τουρκικής εισβολής και της δημιουργίας ψευδοκράτους και της καλλιέργειας μίσους μεταξύ των κοινοτήτων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου άρα όλοι οι έποικοι πρέπει να φύγουν.

Κύριε Νιαζί, το Σάββατο 22/10/22 έχω γράψει στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι κι αυτοί υπό κατοχή της Τουρκίας… Η κομματική συνένωση όλων των κατοίκων της Κ.Δ., ίσως γίνει δυνατόν σε ένα ενιαίο κράτος να μας δώσει ένα Ελληνοκύπριο Πρόεδρο και ένα Τουρκοκύπριο Αντιπρόεδρο ή και αντίστροφα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – Κύριε Νιαζί, η Κ.Δ. περιμένει ακόμη το αντίδωρο. Η επωνυμία «Τούρκο» (TUKIU) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για το γένος των Ουγούζων, τον 6ο αιώνα μ.Χ.