Το θολό σκηνικό, το οποίο επικρατεί επί της παρούσης γύρω από το θέμα της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης και της επέκτασής της προς τα κάτω, ώστε να καλύπτει και τα παιδάκια ηλικίας 4 ετών, έχει επηρεάσει και το χρόνο κατά τον οποίο θα διεξάγονταν οι εγγραφές μαθητών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία, ενόψει της σχολικής χρονιάς 2023 – 2024.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας αναμένει τις εξελίξεις γύρω από τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν στο όλο θέμα, μετά και την πρόσφατη ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο που αφορά την επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω. Κι αυτό διότι, οι πιθανότητες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναπέμψει τον εν λόγω νόμο, είναι αρκετές. 

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή ψήφισε μεν τη νομοθεσία για επέκταση της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω για την κάλυψη και των τετράχρονων παιδιών, που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο με σχετικές τροποποιήσεις που κατατέθηκαν από κόμματα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η μέση λύση στη διαμάχη που προέκυψε με αφορμή την επιχορήγηση διδάκτρων για τη φοίτηση παιδιών σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινο φως» για μείωση ορίου εισδοχής στην προδημοτική

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ενημέρωσε ότι οι εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, για τη σχολική χρονιά 2023-2024, θα διεξαχθούν μεν εντός Ιανουαρίου 2023, αλλά όχι την πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Η ακριβής περίοδος εγγραφών καθώς και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα ανακοινωθούν σύντομα.