Η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων αποκάλυψε ότι ο αριθμός των ατόμων που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών έχει αυξηθεί από τον Οκτώβριο και συνολικά 79 άτομα έχουν συλληφθεί στις περιοχές των Βάσων μετά από ελέγχους σε περιοχές «hot spot».

Σύμφωνα με την Ανώτερη Υπαστυνόμο στη Αστυνομική Διεύθυνση Ακρωτηρίου, Μαρία Αταλιώτη, η αύξηση των περιστατικών αυτού του είδους πρέπει να σταματήσει, καθώς οδηγούν σε ατυχήματα και κινδυνεύουν ζωές.

Είπε: «Καθώς το ποτό και η οδήγηση μαζί με την υπερβολική ταχύτητα έχουν αναγνωριστεί ως οι κύριοι παράγοντες των τροχαίων συγκρούσεων, τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε εντατικοποιήσει και θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε εκστρατείες επιβολής της οδικής ασφάλειας με στόχο την πάταξη της υπερβολικής ταχύτητας και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

«Σε μια προσπάθεια να έχουμε ασφαλέστερους δρόμους στις περιοχές των Βάσων, οι στοχευμένες εκστρατείες επιβολής του νόμου κατέληξαν σε 58 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και σε 21 για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών.

«Εάν οι πολίτες σέβονται τη δική τους ζωή και τη ζωή των άλλων, θα πρέπει να σκέφτονται προτού καθίσουν στο τιμόνι, ενώ βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών».