Μυστήριο καλύπτει για την ώρα τον ανθρώπινο σκελετό που εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι σε ερημική περιοχή, βόρεια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση και υπόθεση την οποία καλούνται να εξιχνιάσουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, με τις απαντήσεις να δίνονται μέσω ιατροδικαστικών και ανθρωπολογικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν επί της σκελετοποιήμενης ανθρώπινης σορού, σήμερα στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.  Με τη μέθοδο γενετικού υλικού (DNA) θα εξακριβωθεί η ηλικία του θύματος, το φύλο, η καταγωγή αλλά και χρονική περίοδος θανάτου όπως επίσης και εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται πτώμα σε παρόμοια κατάσταση, πλησίον του πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης. Πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου 2022 είχε εντοπιστεί ανθρώπινος σκελετός πλησίον του ελικοδρομίου. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η σορός άνηκε σε 40χρονο άστεγο και η ταυτοποίηση έγινε μέσω αποτυπωμάτων.

Από την πρώτη στιγμή οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν ανασύρει από τα συρτάρια τους, φακέλους με ελλείποντα πρόσωπα σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν εάν ο ανθρώπινος σκελετός ενδέχεται να ανήκει σε άτομα έχουν εξαφανιστεί και έχουν δηλωθεί.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Κώστας Μιχαήλ, ανέφερε ότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για γυναίκα ή άνδρα. Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στη σορό εντοπίστηκαν , ένα παντελονάκι καθώς και ένα ζευγάρι παπούτσια αθλητικά.

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε τυχαία γύρω στις 12:30 το μεσημέρι χθες πολίτης που περπατούσε στην περιοχή. Άμεσα ενημέρωσε τις Αρχές και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού έσπευσαν στο σημείο όπου απέκλεισαν την περιοχή. Στη σκηνή κλήθηκαν και διενήργησαν αυτοψία, οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου αλλά και ανθρωπολόγος.

Στη συνέχεια η σκελετοποιημένη σορός παραλήφθηκε και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικό Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου σήμερα αναμένεται να διενεργηθούν οι εξειδικευμένες εξετάσεις από ομάδα ανθρωπολόγων σε συνεργασία με τους ιατροδικαστές. Από τις εξετάσεις θα εξακριβωθεί επίσης εάν υπάρχουν κατάγματα στα οστά και εάν υπάρχουν, αν έχουν γίνει προθανάτια ή μεταθανάτια.