Αποφάσεις σε σχέση με το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας που αποκάλυψε ο «Φ», το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 13χρονος μαθητής να υποστεί σοβαρό κάταγμα στην ωμοπλάτη, λήφθηκαν προ ολίγου σε σύσκεψη στο γυμνάσιο της Λευκωσίας όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν.

Ανάμεσα σε άλλα, αποφασίστηκε ο 13χρονος μαθητής να λάβει κατ’ οίκον διδασκαλία για κάποια μαθήματα από καθηγητές του σχολείου. Επιπλέον, θα λάβει παιδαγωγική και ψυχολογική στήριξη.

Όσον αφορά στους μαθητές που εμπλέκονται στο επεισόδιο, οι οποίοι διεφάνη ότι είναι τέσσερις, έλαβαν από έξι μέρες αποβολή, δηλαδή το μέγιστο που μπορεί να επιβληθεί, ενώ αύριο παραπέμπονται στον καθηγητικό σύλλογο για να εξετάσει ενδεχόμενη περαιτέρω ποινή. Οι τέσσερις μαθητές θα λάβουν, παράλληλα, παιδαγωγική και ψυχολογική στήριξη.

Όπως πληροφορείται το philenews, ορισμένοι από τους μαθητές αυτούς έχουν ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς και απασχόλησαν και στον παρελθόν τη σχολική μονάδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε για λίγο ο πατέρας του 13χρονου, καθώς και η διευθυντική ομάδα του σχολείου, ο Σύνδεσμος Γονέων, η Σχολική Εφορεία, ο επαρχιακός επιθεωρητής, εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι και άλλοι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, τέσσερις μαθητές σήκωσαν στον αέρα 13χρονο, τον οποίον και έριξαν στο έδαφος. Από την πτώση ο μαθητής έχασε τις αισθήσεις του και κλήθηκε στο σχολείο ασθενοφόρο. Μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο μαθητής από γιατρούς, διαπιστώθηκε ότι υπέστη καταγμα στην ωμοπλάτη. Το εν λόγω περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος σε γυμνάσιο της Λευκωσίας.