Η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή της στο περιοδικό Omikron μιλά για τη νέα ζωή της οικογένειάς της μετά τη μετακόμιση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Έχετε εγκατασταθεί μόνιμα πια στο Προεδρικό;

Μετακομίσαμε πριν λίγες εβδομάδες, Δόξα τω Θεώ. Έγινε καθαρά για λόγους λειτουργικούς, ως προς τα καθήκοντα του Νίκου, αλλά και πρακτικούς ως προς την ασφάλεια και τη συνοχή της οικογένειας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη Κυρία: Δεν παίζουμε κάποιο ρόλο, συνεχίζουμε να είμαστε ο εαυτός μας

Αυτή η μετακόμιση δεν θα δυσκολέψει την καθημερινότητα των κορών σας;

Για εμάς το πρώτιστο ήταν να μπορεί ο Νίκος να κάνει απερίσπαστά την δουλειά του. Περνά ατελείωτες ώρες στο γραφείο, και Σάββατα και Κυριακές. Σκεφτήκαμε ότι αν είμαστε κοντά του θα μπορεί και αυτός να “κλέψει»” πιο εύκολα λίγη ώρα με τα παιδιά ή να βρει λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί, να γευματίσει μαζί μας, και να τις δει.

Έπειτα από αρκετά χρόνια, επομένως, το Προεδρικό Μέγαρο θα είναι και χώρος διαμονής για την οικογένεια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βοηθάει λειτουργικά αυτή η προοπτική, στο υπάρχον κτήριο;

Το σπίτι έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, οπότε καλύπτει τις ανάγκες μας και βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1930, επομένως είναι παλιό κτήριο με διάφορα προβλήματα. Όμως, όπως σας είπα προηγουμένως, τα ζυγίσαμε όλα. Αντιλήφθηκα με ικανοποίηση ότι τα παιδιά ένιωσαν αμέσως την διαφορά, διότι είμαστε ξανά όλοι μαζί, στον ίδιο χώρο, παρόλο που πάλι τον Νίκο δεν τον βλέπουμε τόσο πολύ. Τον νιώθουν, όμως, δίπλα τους. Ενδεχομένως ο Νίκος να είναι ο πρώτος Πρόεδρος με μικρά παιδιά, και αυτός ήταν και ο βασικός παράγοντας που “επέβαλε”, μεταξύ άλλων, την μετακόμιση. Πολλές διακινήσεις, ασφάλεια υποχρεωτική.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ OMIKRON