Το success story του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ακολουθεί και τη ζωή της συζύγου του, η οποία, ως αυτοδημιούργητη και πολυπράγμων άνθρωπος και επαγγελματίας που είναι από την αρχή της επιτυχημένης πορείας της, «υπόσχεται» πως θα αφήσει το δικό της θετικό αποτύπωμα στον θεσμικό ρόλο που επωμίζεται για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο οποίος -σίγουρα- θα είναι ουσιαστικός.

Ακολουθεί απόσπασμα από την πρώτη μεγάλη συνέντευξη της Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη που παραχώρησε στο περιοδικό Omikron

Ανακαλώντας στο μυαλό σας εκείνο το μικρό κοριτσάκι που μεγάλωνε σε μια μεσοαστική οικογένεια της Λεμεσού, τι θα του λέγατε σήμερα να προσέξει στην πορεία του;

Να μείνει ο εαυτός της, ειλικρινής και αυθόρμητη, να λέει την άποψή της -και ας μην αρέσει πάντα-, πιστή στο δίκιο και στο καλό για τους πολλούς, να κάνει “ψυχικά” όπως της έλεγε ο παππούς ο παπαΦίλιππος, να είναι δυνατή και να μην την ρίχνουν τα τόσα προβλήματα στα οποία καθημερινά καλείται να βοηθήσει, να μείνει αφοσιωμένη στα παιδιά και στον άντρα της και κάθε μέρα να τους θυμίζει όλα αυτό που η ανατροφή, η πίστη μας και η παιδεία της την δίδαξαν: Τα αξιώματα, ακόμα και η ίδια η ζωή, είναι όλα προσωρινά και περαστικά. Γι’ αυτό πατάμε γερά τα πόδια στη γη και επικεντρωνόμαστε σε αυτό το θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας, τη μέρα που αυτός ο κύκλος θα κλείνει. Μένουμε ταπεινοί, ευγενικοί και ανθρώπινοι και προσπαθούμε να προσφέρουμε, χωρίς να αλλάζουμε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας. Όπως λέει ο Νίκος συχνά, “δεν παίζουμε κάποιο ρόλο, συνεχίζουμε να είμαστε ο εαυτός μας”. Γι’ αυτό τον εαυτό μας ο λαός μας εμπιστεύτηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φιλίππα Καρσερά: Η μετακόμιση στο Προεδρικό

Ανθρώπινα: Νιώθετε περήφανη σήμερα για τον εαυτό σας;

Νιώθω περήφανη για τους πρόσφυγες γονείς μου, για τις αρχές και τις αξίες και τα όσα μας έδωσαν και μας δίνουν. Για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μου, ακόμα και για τις κόρες μου, που δείχνουν κατανόηση, ανθεκτικότητα, που έμαθαν να αγωνίζονται και να σέβονται. Νιώθω περήφανη για τον άντρα μου, και τους γονείς του, που ξεκίνησε από την Γεροσκήπου με μόνα εφόδια την ανατροφή του, την σκληρή δουλειά, υποτροφίες και διάβασμα, ήθος και εργατικότητα, και αποτελεί σήμερα το θετικό πρότυπο για τα παιδιά της Κύπρου. Που, ως ηγέτης, είμαι σίγουρη ότι θα κάνει το παν για το καλό της Κύπρου χωρίς να τον νοιάζει ούτε ο πλούτος, ούτε τα υλικά αγαθά, ούτε η δόξα. Για μένα προσωπικά, δεν θα έλεγα ποτέ “νιώθω περήφανη”. Μπορεί “ικανοποιημένη” ή “ευλογημένη”, που ίσως συμβάλλω κι εγώ, με τον τρόπο μου, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο μας. Ίσως προσφέρω κι εγώ ως σύζυγος κάτι. Θα το δείξει η ιστορία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ OMIKRON