Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί μαζί με τον «Φ»:

  • Τα μυστικά της Μονής Πετράκη

Οι δύο τάσεις στην ιεραρχία, ο «Ιανός» και το ρήγμα με το Μαξίμου.

Ένα χάσμα γενών φαίνεται πως δοκιμάζει τη συνοχή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, όπως προκύπτει από το παρασκήνιο της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου με την οποία αποφασίστηκε να τελεστεί στη Μονή Πετράκη η δοξολογία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. «Το Βήμα» αποκαλύπτει ποιοι συγκροτούν την ομάδα των «διαφωνούντων» αλλά και γιατί χαρακτηρίζουν «Ιανό» τον Αρχιεπίσκοπό. Το ρήγμα με την κυβέρνηση που προκάλεσε η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων άγγιξε και την Προεδρία της Δημοκρατίας, κύκλοι της οποία υπογραμμίζουν τη σταθερή προσήλωση της Προέδρου στην «καθολική απόλαυση των δικαιωμάτων».

  • Τα καφενεία όλα κλειστά

«Όταν κλείνει ένα καφενείο είναι να σταματά να χτυπά η καρδιά του χωριού» δηλώνει στο «Βήμα» ο Γιάννης Χατζίνας από τον Λοφίσκο Θεσσαλίας, ένα μικρό χωριό 24 χιλιόμετρα από τη Λάρισα. Σταματούν και οι συζητήσεις στην «αγορά» που άλλοτε χτυπούσαν τα πούλια και τα ζάρια. Δηλωτική και αυτή η απουσία ήχων του μαρασμού της περιφέρειας.

  • ΑΕΙ: «Γκρίζες ζώνες» και sugar daddies

Ο νόμος, τα αναπάντητα ερωτήματα και τα πολιτικά αυτογκόλ

  • Στο μικροσκόπιο της Εφορίας μπαίνουν και τα κρυπτονομίσματα

Στη φορολόγηση της υπεραξίας που προκύπτει από την πώληση κρυπτονομισμάτων με συντελεστή 15% προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Ο μαθητευόμενος μηχανοδηγός και ο ταχογράφος που αγνοείται

Νέα στοιχεία για το σοβαρό περιστατικό της 23ης Δεκεμβρίου, όταν αποφεύχθηκε στο παρά πέντε μια ακόμη σιδηροδρομική τραγωδία.