Το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχία Αμμοχώστου εξέφρασε, μιλώντας στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE o Γιάννης Τουμαζής.

«Είναι αλήθεια ότι μου έχουν γίνει κρούσεις από συμπολίτες μου και είναι κάτι που σίγουρα με ενδιαφέρει και πιστεύω υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να γίνουν για την πόλη μας, καθώς είμαστε σε ένα κρίσιμο και κομβικό σημείο, για το Κυπριακό ζήτημα που μας απασχολεί όλους» ανέφερε ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού.

Συμπλήρωσε ότι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Αμμόχωστος, είναι σημαντικός και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και μπορεί να ανατρέψει τα τετελεσμένα.

Η Αμμόχωστος, είπε, είναι κάτι που πονάει όλους τους Βαρωσιώτες ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ίδιος μπορεί να βοηθήσει και τον απασχολεί πιθανή υποψηφιότητα.

Η πολιτιστική Πρωτεύουσα 2030

Η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030 για τη Λευκωσία, είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος, δήλωσε ο Γιάννης Τουμαζής, επισημαίνοντας ότι η Λευκωσία είναι μια πόλη με πλούσιο πολιτισμό και της αξίζει.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να δουλεύουμε μέσα από τις ήδη υπάρχουσες υποδομές που διαθέτει ο Δήμος και θέλουμε σίγουρα η πολιτιστική Πρωτεύουσα, να είναι συμμετοχική για όλους τους Δημότες και δεν πρέπει να λείπει κανείς από αυτή την προσπάθεια» ανέφερε.

Στόχος, σημείωσε, να αναδειχθεί η πλούσια πολιτιστική παράδοση και ο σύγχρονος πολιτισμός, αλλά ταυτόχρονα «να ευθυγραμμίσουμε την ευρωπαϊκή στρατηγική μας, με την ευρωπαϊκή πολιτιστική πολιτική του μέλλοντος. Ο πολιτισμός έχει να διαδραματίσει ρόλο σε πάρα πολλά θέματα, στην ανάπτυξη, στην προσέλκυση επενδύσεων και κοινού από την Κύπρο και το εξωτερικό».

«Ο πολιτισμός είναι ένας καταλύτης για τη βιώσιμη ανάπτυξη όλων των πόλεων και θα είναι μέρος της προσπάθειας και πρότασης μας, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί το φθινόπωρο του 2024 και το 2025 θα γνωρίζουμε την πόλη που θα αναλάβει την πολιτιστική πρωτεύουσα» τόνισε.