Τα παιδιά που αποφοίτησαν φέτος δεν είχαν τις καλύτερες συνθήκες με την πανδημία, είναι όμως μέρα χαράς για τους απόφοιτους που εξασφάλισαν θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να σημαίνει ότι τελείωσαν όλα για εκείνους που δεν τα κατάφεραν, δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE ο προϊστάμενος της υπηρεσίας εξετάσεων Δημήτρης Χανδριώτης.

«5250 υποψήφιοι είχαν υποβάλει αίτηση για πανεπιστήμια στην Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς στην κατανομή παραχωρούνται 2974 θέσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και στη δεύτερη κατανομή, είναι και η Ελλάδα. Θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ο γενικός βαθμός κατάταξης σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και αμέσως μετά, ανοίγει πλατφόρμα για μία βδομάδα, στην οποία θα υποβάλλονται οι αιτήσεις ηλεκτρονικά» ανέφερε ο κ. Χανδριώτης.

Οι απόφοιτοι θα δικαιούνται να διαλέξουν μέχρι και είκοσι σχολές από ένα επιστημονικό πεδίο, σημείωσε, τονίζοντας ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση για την εν λόγω διαδικασία.

Στη συνέχεια, ανέφερε ο κύριος Χανδριώτης, θα σταλεί βάση αιτήσεων από το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, στο υπουργείο παιδείας της Ελλάδας και πλέον το ΥΠΠ της Ελλάδος θα έχει την ευθύνη για την κατανομή και την ανακοίνωση των θέσεων, κάτι που υπολογίζεται στο τέλος Αυγούστου.

Για τους στρατεύσιμους, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Εξετάσεων του ΥΠΠ, υπέδειξε ότι οι άρρενες που δεν μπορούν να φοιτήσουν τα ακαδημαϊκό έτος 2023-24, θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση στη βάση διαδικασίας που καθορίζουν τα ίδια τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Στην Ελλάδα συμπλήρωσε οι θέσει κρατούνται από τα Πανεπιστήμια, μέχρι την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.