Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας του ΓΕΣΥ καταγράφονται ακόμα παράπονα τα οποία υπήρχαν και τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ΓΕΣΥ, Δηλώνει στο philenews podcast o Πρόεδρος της ΟΣΑΚ Πάμπος Παπαδόπουλος. Κάποια προβλήματα όπως η αναμονή στα ΤΑΕΠ και αναμονή για να εξεταστεί ο ασθενής από ειδικό γιατρό, δεν ξεπεράστηκαν ακόμα σημειώνει ο κύριος Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι η επίλυση τους είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει όλους.

Παρά το γεγονός ότι το πρόσημο είναι θετικό, έχουμε απόσταση από την ομαλή εφαρμογή του ΓΕΣΥ αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ. Υπάρχουν λύσεις υπέδειξε, με το να ενημερώνεται ο ασθενής για την αργοπορία ή για το χρόνο που θα πρέπει να περιμένει προκειμένου να τύχει φροντίδας. Προέχει η ανθρώπινη μεταχείριση για όσους βρίσκονται στην αναμονή αναφέρει  ο κύριος Παπαδόπουλος.

Από την άλλη καθησύχασε για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων, λέγοντας ότι έχουν διαφοροποιηθεί οι συνταγογραφήσεις των διαφόρων φαρμάκων και κάποιοι αντί μηνιαία συνταγή, γίνεται ανά τρίμηνο, ώστε να τερματιστεί και η σπατάλη φαρμάκων.