Ειδικά περίπολα διακριτά με φάρους και χωρίς, με ένστολα μέλη της αστυνομικής δύναμης αλλά και υπό κάλυψη,  επιστρατεύονται σε νέο επιχειρησιακό πλάνο της αστυνομίας, για αδικήματα κατά περιουσίας, που αφορούν σε διαρρήξεις και κλοπές, από οχήματα, διαμερίσματα, σπίτια και επιχειρήσεις. Διαχρονικό το φαινόμενο ανάφερε στο philenews podcast o εκπρόσωπος  τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου.

Κατά καιρούς παρατηρούνται είπε, σκαμπανευάσματα στη συχνότητα των εν λόγω παραβάσεων και γι αυτό η αστυνομία εκπονεί ειδικά σχέδια δράσης σε όλες τις επαρχίες, που περιλαμβάνουν ακόμη και τροχονομικούς ελέγχους, σε αρκετούς εκ των οποίων εντοπίστηκε κλοπιμαία περιουσία.

Ο κύριος Αντρέου προχώρησε εκ νέου σε συστάσεις προς το κοινό, να λαμβάνει και σε προσωπικό επίπεδο μέτρα, όπως να μην αφήνει εκτεθειμένα χρήματα και άλλα αντικείμενα στο σπίτι αλλά και στο όχημα, που δυνατό να προκαλούν επιτήδειους. Ειδικά σε περιόδους απουσίας, να μην αφήνει κανείς ενδείξεις για το ότι απουσιάζει και στην πόρτα να μην αφήνει ο κόσμος κλειδί στην περίπτωση που ένας διαρρήκτης εξασφαλίσει είσοδο από το παράθυρο, να μην ευκολυνθεί στην έξοδο.