Από τις 7 περασμένου Οκτωβρίου έχουν αυξηθεί κατά κόρο τα μέτρα ασφάλειας, δηλώνει στο philenews podcast o υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης, διαβεβαιώνοντας ότι προστατεύονται συγκεκριμένα σημεία στην Κυπριακή επικράτεια, πρεσβείες, σημαντικές υποδομές όπως λιμάνια και αεροδρόμια, καθώς και εγκαταστάσεις αυξημένου κινδύνου, επιχειρήσεις, συναγωγές και σχολεία που είναι Ισραηλινών συμφερόντων.

 Τα μέτρα επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση ανάλογα της πληροφόρησης που έχουμε συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι στο παρόν στάδιο λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα και στο ΥΠΕΞ είναι ενεργοποιημένο το Σχέδιο Εστία. Όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες είναι σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία διαβεβαιώνει ο κύριος Χαρτσιώτης.

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό ο υπουργός είπε ότι γίνονται διάφορες ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις, με πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη και των υπουργών για λήψη μέτρων αλλά και με τις διασυνδέσεις στο εξωτερικό, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα το οποίο παρουσιάζει έξαρση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ρωτήθηκε για τα όσα αποκαλύπτονται για την παραβατικότητα και τα ναρκωτικά στα σχολεία. Η αστυνομία είπε δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος παράγοντας, αλλά χρειάζεται  συνολική αντιμετώπιση από τα υπουργεία, το σχολείο, τους γονείς και φορείς που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του θέματος των ναρκωτικών αλλά και άλλων παραβάσεων.  Στόχος είπε είναι και η παροχή βοήθειας τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες στη σχολική ηλικία.

Για το σχέδιο Δράσης των 60 ημερών κατά του εγκλήματος, ο υπουργός δήλωσε μη ικανοποιημένος, ωστόσο είπε είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα γιατί και αυτό το σχέδιο επικαιροποιείται καθημερινά.