Σταυρωμένος ο λαός της Παλαιστίνης, δηλώνει στο philenews podcast ο Διεθνολόγος Πάμπος Χρυσoστόμου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι, δεν θα αποφευχθεί η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ το επόμενο διάστημα. Είμαστε στο σημείο μηδέν για τη Γάζα αναφέρει ο κύριος Χρυσοστόμου περιγράφοντας τις ενέργειες αποκλεισμού δύο κομβικών σημείων, που αποκλείουν τον Παλαιστινιακό λαό, ακόμη και από την ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο κύριος Χρυσοστόμου εκτιμά ότι, οι κινήσεις του Ισραήλ  με τους βομβαρδισμούς σε συνοικίες στις οποίες διέταξε να εκκενωθούν, οδηγούν σε ένα αιματοκύλισμα άνευ προηγουμένου, κάτι που θα έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα τις προσφυγικές ροές στην Ευρώπη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την Κύπρο.

Το Ισραήλ σημειώνει, θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος εκεχειρίας και ενδεχομένως να υλοποιήσει την προσχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση του, αφήνοντας πρώτα τη Γάζα, στην οποία ζουν 600 χιλιάδες παιδιά, χωρίς ίχνος βοήθειας. Τέτοια εξέλιξη επισήμανε, θα σημαίνει μια πλήρη ανακατάταξη των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή και των σχέσεων του Ισραήλ με τα Αραβικά κράτη.