Αποφασισμένοι να σταματήσουν τις εργασίες στο Παττίχειο πάρκο είναι πολίτες της Λάρνακας. Αυτό διεμήνυσαν στη δημόσια παρουσίαση του έργου που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από τον Δήμο Λάρνακας, που διεξήχθη σε κλίμα έντασης, μέλη του Κινήματος Οικολόγων, κάτοικοι της περιοχής, καθώς και άλλοι πολίτες που διαμαρτύρονται έκαναν λόγο για καταστροφή του περιβάλλοντος σε μια περιοχή που εμπίπτει στο Δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την αναστολή των εργασιών και τη διενέργεια Μελέτης Επιπτώσεων για το Περιβάλλον καθώς και οικολογικής αξιολόγησης. Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικοκολόγων, Γιώργος Περδίκης, έκανε λόγο για έναν ευρωπαϊκό χώρο προστασίας της φύσης.

«Με βάση τη νομοθεσία, έπρεπε να γίνει πλήρης μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον και οικολογική αξιολόγηση. Δυστυχώς ο διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος αποφάσισε πως δεν χρειάζεται Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, ούτε οικολογική αξιολόγηση. Εμείς εισηγηθήκαμε στον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσουν άμεση αναστολή των έργων και διενέργεια μελέτης για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ανέφερε πως καταγράφηκαν οι απόψεις των διαμαρτυρομένων και πως θα οριστεί συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Όπως ανέφερε στο philenews o κ. Βύρας το πρωί της Παρασκευής επικοινώνησε με το Τμήμα Περιβάλλοντος και ζήτησε γραπτώς τη θέση του. «Ζήτησα να μας πουν εάν έπρεπε να γίνει Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον και αναλόγως της απάντησής τους θα πάρουμε αποφάσεις τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο», σημείωσε.

Σημειώνεται πως οι εργασίες στο Παττίχειο πάρκο ξεκίνησαν στις 23 Οκτωβρίου του 2023 και θα έχουν κόστος €5.3 εκατ. Οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν τη δημιουργία κυκλικής υπερυψωμένης πεζογέφυρας, η οποία χωροθετήθηκε περιμετρικά του Παττίχειου αμφιθεάτρου, βοτανικό κήπο, skatepark, πάρκο σκύλων, ανοικτό γυμναστήριο με θέα την αλυκή, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόριο με παιχνιδότοπο και νέες διαδρομές περιπάτου.