Ο μαθητής του Λυκείου Κύκκου Πάφου, Ανδρέας Παναγιώτου, βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον διαγωνισμό Juvenes Translatores ως ο πρώτος διακριθέντας Κύπριος μαθητής στον εν λόγω διαγωνισμό. Πρόκειται για γλωσσικό διαγωνισμό που διεξάγει η Ευρωπαική Ένωση και στον οποίο οι διαγωνιζόμενοι μετάφρασαν ένα κείμενο που τους ανατέθηκε από τους επίσημους μεταφραστές της ΕΕ.

Συνολικά έλαβαν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό πέραν των 3000 μαθητών και έγιναν 155 διαφορετικοί συνδυασμοί μεταφράσεων. Η διορθώτρια του κειμένου του Ανδρέα εξέφρασε το θαυμασμό της για τον τρόπο που ο μαθητής από την Πάφο διαχειρίστηκε την μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά, αφού δεν έκανε απλώς άμεση μετάφραση των λέξεων, αλλά χρωμάτισε τη μετάφραση με τους ανάλογους αγγλικούς ιδιωματισμούς εκφράζοντας την ουσία και τη σημασία του κειμένου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο κτήριο της Ευρωπαικής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Οι βραβευθέντες μαθητές έτυχαν θερμής υποδοχής από το Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης μεταφράσεων, Χρήστο Ελληνίδη και από μερίδα του προσωπικού μεταφραστών.
Το διήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε την τελετή βράβευσης, επίσημο δείπνο, ξενάγηση στα κτήρια των μεταφραστών και παρουσίαση της δουλειάς τους, καθώς και επίσκεψη στο Μουσείο Ευρώπης.

Ο Ανδρέας Παναγιώτου εκπροσώπησε επίσης πρόσφατα την Κύπρο στην Ευρωβουλή Νέων στο Παρίσι και είναι ενεργός νέος πολίτης που προωθεί και προάγει τη χώρα μας διεθνώς σε κάθε ευκαιρία που του προσφέρεται.