Εκδήλωση στο Αμβούργο σήμερα προς υποστήριξη του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, που δικάζεται για τρομοκρατία και ο οποίος παραδόθηκε στη Γερμανία από την κυπριακή κυβέρνηση μετά που ζούσε δέκα χρόνια στην Κύπρο με πολιτικό άσυλο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο συνήγορος υπεράσπισής του, Ευστάθιος Ευσταθίου, ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου και ο δικός μας δημοσιογράφος Αλέκος Μιχαηλίδης.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Κατόπιν αιτήματος του Ερντογάν» και αναφέρεται στην υπό τουρκική ενορχήστρωση δίωξη τόσο του Κενάν Αγιάζ όσο και άλλων Κούρδων αγωνιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία.

Της κυπριακής κυβέρνησης, πάντως, δεν ίδρωσε το αφτί της για την τουρκική ενορχήστρωση και παρέδωσε τον Κενάν Αγιάζ (από τον περασμένο Ιούνιο) και χωρίς καμιά απόδειξη για τρομοκρατική δράση (μόνο ότι έκανε ομιλίες για την ελευθερία των Κούρδων!). Από τότε ένιψε ποντιοπιλατικά τα χέρια της και ξέχασε ότι είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που έκρινε ότι κινδυνεύει στα χέρια του Ερνογάν και του πρόσφερε πολιτική προστασία για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Ασ.