Τέσσερις μήνες μετά από εντοπισμό γιάφκας, η Αστυνομία κατέληξε σε ύποπτο. Πρόκειται για 50χρονο επιχειρηματία, κάτοικο Λευκωσίας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε χθες διάταγμα προσωποκράτησης χρονικής διάρκειας επτά ημερών.

Ο τελευταίος συνδέθηκε μέσω επιστημονικής μαρτυρίας με οπλισμό που εντοπίστηκε στις 19 του περασμένου Μαΐου από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας στην περιοχή της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, το εν λόγω τμήμα της Αστυνομίας, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών που είχε λάβει, εντόπισε σε αποθήκη υποστατικού στη Λευκωσία, οπλισμό που παραπέμπει σε εγκληματικές ενέργειες.

Όσο δε για τα ευρήματα, πρόκειται για (1) πιστόλι, (2) δεύτερο πιστόλι με έμφορτη γεμιστήρα, (3) όπλο τύπου καραμπίνα, (4) περίστροφο, (5) τέσσερις πυροκροτητές, (6) πλάκες εκρηκτικής ύλης και (7) 152 πλήρη φυσίγγια. 

Τα εν λόγω τεκμήρια παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων γνωστοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, οδηγώντας στον 50χρονο.

Ο τελευταίος τέθηκε προχθές υπό σύλληψη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ενώ εντός της χθεσινής ημέρας οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέτασε αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου. Το Δικαστήριο ακούγοντας και τις δυο πλευρές κατέληξε να εγκρίνει σχετικό διάταγμα διάρκειας επτά ημερών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 50χρονος, ασκεί το δικαίωμα της σιωπής. Τα αδικήματα που εξετάζονται σε βάρος του υπόπτου σχετίζονται με παράνομη κατοχή οπλισμού και εκρηκτικών υλών, στη βάση του περί Εκρηκτικών Υλών Νόμου (κεφ.54) και του περί Πυροβόλων και Μη Πυροβόλων Όπλων Νόμου. Προφανώς, για την ώρα, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τον οπλισμό με κάποια εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.