Στις ανεξιχνίαστες υποθέσεις παραμένει το θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα την 69χρονη Ελισάβετ Φαίδωνος Μιχαήλ, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί οποιοδήποτε σημαντικό στοιχείο και μαρτυρία ως προς τον ενεχόμενο οδηγό που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την άτυχη γυναίκα.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2022 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ημέρα θανάτου της 69χρονης και οι οικείοι της ζητούν δικαίωση για τον θάνατο της μητέρας και αδελφής τους. Η οικογένεια της θανούσας εδώ και χρόνια με επιστολές της προς την Αστυνομία Κύπρου εκφράζει παράπονο ως προς το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκε ο «άγνωστος οδηγός» ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 69χρονη έξω από την εκκλησία, εγκαταλείποντας τη σκηνή και αφήνοντάς την αβοήθητη να πεθάνει στην άσφαλτο.

Ο αδελφός της θανούσας, Δημήτρης Μιχαήλ, μιλώντας στον «Φ» εξέφρασε το παράπονό τους ως προς το γεγονός ότι έχουν περάσει 5 χρόνια και ακόμη να εντοπιστεί ο δράστης, σημειώνοντας πως η Αστυνομία δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία όπως σε άλλες περιπτώσεις. «Η ψυχή της αδελφής μου δεν βρήκε ακόμη ανάπαυση και αυτό γιατί η Αστυνομία δεν εξάσκησε τη δύναμη και τα μέσα που διαθέτει, για να εξιχνιάσει τη δολοφονία της».

Ο κ. Μιχαήλ χαρακτηρίζει την υπόθεση «δολοφονία», καθώς όπως σημειώνει, ο οδηγός παρέσυρε και σκότωσε την αδελφή του και ακολούθως εξαφανίστηκε, φροντίζοντας να μην εντοπιστεί. Η οικογένεια ζητά να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης και να επανεξετάσουν τα τότε γεγονότα αλλά και να ληφθούν εκ νέου καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα. Ο ίδιος, μάλιστα, υποστηρίζει ότι ενδεχομένως κάποια πρόσωπα να είδαν και να φοβήθηκαν να μιλήσουν για διάφορους λόγους. Παράλληλα, ο κ. Μιχαήλ απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να μιλήσει, έτσι ώστε να εντοπιστεί ο υπαίτιος οδηγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θανατηφόρο το τροχαίο με πεζό στην Πάφο

Το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:45 το απόγευμα, παρά τον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος στο χωριό Κυβίδες της επαρχίας Λεμεσού. Η 69χρονη θανούσα συνοδευόμενη από άλλο ένα πρόσωπο, στην προσπάθειά της να διασταυρώσει τον δρόμο, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, το οποίο αμέσως μετά εγκατέλειψε τη σκηνή. Από τις μαρτυρίες που είχε εξασφαλίσει τότε η Τροχαία Λεμεσού αναζητούσε ως ενεχόμενο όχημα τύπου διπλοκάμπινο με χαμηλή ανάρτηση, χρώματος γκρίζο ή ασημί ή άσπρο.

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα, ο βοηθός Υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφάς, σε δηλώσεις του στον «Φ» ανέφερε πως για το συγκεκριμένο θανατηφόρο έχουν γίνει πάρα πολλές ενέργειες. «Έχουν γίνει πάρα πολλές ενέργειες από μέρους της Αστυνομίας, όπως εξετάσεις και ανακρίσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, δεν έχει προκύψει μαρτυρία για να προχωρήσουμε». Σημείωσε, μάλιστα, ότι ελέγχθηκαν πάρα πολλά οχήματα του ιδίου τύπου και κλήθηκαν για καταθέσεις αρκετοί οδηγοί, ωστόσο, δυστυχώς λόγω έλλειψης ουσιώδους μαρτυρίας ως προς την αναγνώριση των αριθμών εγγραφής του ενεχόμενου οχήματος, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ούτε το όχημα ούτε και ο οδηγός.

Καταληκτικά ο κ. Καφάς σημείωσε ότι ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός και εάν προκύψει οποιαδήποτε μαρτυρία θα διερευνηθεί. Είπε ακόμη πως οποιοδήποτε άλλο στοιχείο δοθεί, το οποίο θα μπορεί να βοηθήσει στο έργο της Αστυνομίας, θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια.