To Top
10:50 Δευτέρα
24 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Οκταήμερη κράτηση για Mασιά - Κωνσταντίνου
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Οκταήμερη κράτηση για Mασιά - Κωνσταντίνου
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουαρίου 2020, 6:05 μμ

Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκαν ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας (νυν ατζέντης ποδοσφαιριστών) και πρώην διεθνής διαιτητής, Δημήτρης Μασιάς και ο διαιτητής, Ανδρέα Κωνσταντίνου, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη για τα στήμενα παιχνίδια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο ανακριτής της υπόθεσης αιτήθηκε οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων, με το δικαστήριο να κάνει το αίτημα εν τέλει αποδεκτό.

Σημειώνεται ότι κατά την ακροάσή του σημείωσε ότι η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία ότι παράγοντας του Οθέλλου δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον Δημήτρη Μασιά, ο οποίος του πρόσφερε 10 χιλιάδες ευρώ για να τα μοιράστει στους παίκτες προκειμένου να χάσουν στον αγώνα με την Αγία Νάπα.

Οι δύο άνδρες -σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας- συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση και αδικημάτων κατά παράβαση του Νόμου περί καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων και του Νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Παρακολουθήστε τεκταινόμενα από τη σημερινή δικαστική διαδικασία:

Άρχισε η διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου. Ο ανακριτής θα αναγνώσει τα γεγονότα της υπόθεσης και τις μαρτυρίες που έχουν κατατεθεί.

Καθυστέρηση στη διαδικασια. Η δικαστής Δόνα Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η δίκη θα αρχίσει η ώρα 10.15.

Σημειώνεται ότι η δικαστική αίθουσα είναι κατάμεστη, ενώ οι δύο άντρες του ποδοσφαίρου έχουν μεταφερθεί ήδη εντός.

 Ο ανακριτής αναφέρόμενος στα γεγονότα λέει ότι διαπράχθηκαν μεταξύ 3 με 8 Φεβρουαρίου. Σημείωσε ότι μετά τη λήξη του αγώνα, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον Δημήτρη Μασιά, ο οποίος του πρόσφερε 10 χιλιάδες ευρώ για να χαρίσει στην Αγία Νάπα. 

«Ο Δημήτρης Μασιάς του απάντησε πως εάν δεν συμφωνήσουν θα τηλεφωνήσει στον διαιτητή. Ζήτησε από παίκτη του Οθέλλου, του οποίου είναι ο μάνατζερ, να τον βοηθήσει. Το πρόσωπο απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρει η προσφορά». 

Στις 8 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ένα πρόσωπο παραπονέθηκε στον Δημήτρη Μασιά ότι ενοχλεί παίκτες της αντίπαλης ομάδας, με τον υποφαινόμενο να απαντά πως μίλησε μόνο με τον διαιτητή. 

Παίκτες ανώνυμα χρησιμοποίησαν το κόκκινο κουμπί και κατήγγειλαν χειραγώγηση. 

Αναμένονται άλλες 70 καταθέσεις, ενώ σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε συγκεκριμένο μέρος όπου συχνάζουν πολλά άτομα, όπως και αναγνωριστικές παρατάξεις εάν χρειαστεί.

Ο ανακριτής αιτείται 8 ημέρες

Ο Δικηγόρος του Μασιά ρωτά ποια μαρτυρία δείχνει ότι συνωμότησαν, με τον ίδιο να απαντά πώς υπάρχει μαρτυρία ποδοσφαιριστή με τον οποίο επικοινώνησε, καθώς και μια μαρτυρία από άλλο ποδοσφαιριστή που έλαβε μέρος στο παιχνίδι και ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του συνέβηκε αυτό το πράγμα. 

Ο ανακριτής αναφέρει πως η μαρτυρία λήφθηκε την επόμενη μέρα του παιχνιδιού και ανάμεσα στους μάρτυρες ο πρόεδρος του Οθέλλου.

Αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις και από άλλους ποδοσφαιριστές. 

Η Δικαστής ανέφερε στον ανακριτή να γράψει σε χαρτί τα τεκμήρια και να της τα παραδώσει, ώστε να μην ακουστούν στην διαδικασία. 

Ο δικηγόρος ρωτά τον ανακριτή από ποιους θα λάβουν καταθέσεις, με τον δεύτερο να απαντά πως σε αυτές δεν περιλαμβάνονται τα άτομα που θα κληθούν για αναγνωριστικές παρατάξεις. Αυτά τα άτομα, ανέφερε πως αναζητούνται αφού ήταν παρόντες σε συγκεκριμένο χώρο. 

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Μασιά φέρει ένσταση στην κράτηση του, αναφέροντας τυχόν απόλυση του δεν θα επηρεάσει μαρτυρίες , με τον ανακριτή να εκφράζει τη διαφωνία του. 

Ακολούθως τον λόγο πήρε η δικηγόρος του Αντρέα Κωνσταντίνου, η οποία υποβάλλει ερωτήσεις στον ανακριτή της υπόθεσης. 

Η δικηγόρος του διαιτητή κάνει λόγο για προκατάληψη και προσπάθεια εξεύρεσης  εξιλαστήριων θυμάτων εκ μέρους του ανακριτή, με τον τελευταίο να υποδεικνύει στο Δικαστήριο πως υπάρχει μαρτυρία. 

Ο ανακριτής αναφέρει ακόμη ότι θα ληφθούν καταθέσεις από την ΚΟΠ και από το επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων.

Η δικηγόρος επισημαίνει πως ο διαιτητής υπέστη πλήγμα στην προσωπικότητα του επειδή η Αστυνομία έδωσε στοιχεία στα ΜΜΕ. Η Δικαστής αναφέρει ότι εκφεύγει της διαδικασίας. 

Ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις των δικηγόρων και έπονται οι τελικές αγορεύσεις. 

Η δικηγόρος δεν υπάρχει αναγκαιότητα κράτησης επειδή δεν υπάρχει συνδετικό στοιχείο, ενώ υπάρχουν γενικές και αόριστες συνδέσεις. 

Πηγή: philenews

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...