Ένας Νιγηριανός πρωταθλητής σκακιού κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο μαραθώνιο του παιχνιδιού που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Ο 29χρονος Tunde Onakoya για να σημειώσει το νέο ρεκόρ χρειάστηκε να παίξει σκάκι ασταμάτητα για 58 ώρες στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο Onakoya έπαιξε με τον Shawn Martinez, έναν Αμερικανό πρωταθλητή στο σκάκι και τώρα ελπίζει πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για να τα επενδύσει στην εκπαίδευση των παιδιών σε ολόκληρη την Αφρική.

Εκατοντάδες ήταν οι υποστηρικτές από τη νιγηριανή κοινότητα της πόλης που έδωσαν το «παρών» στην εμβληματική πλατεία για να τον χειροκροτήσουν. Έπαιζαν μουσική και του έδιναν ενέργεια προμηθεύοντάς τον με γεύσεις από τη Νιγηρία, όπως το jollof, το αγαπημένο εθνικό πιάτο της χώρας.

Σε δύο Νορβηγούς το προηγούμενο ρεκόρ

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που αναγνωρίζεται από τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες, ήταν 56 ώρες, εννέα λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, το οποίο είχε σημειωθεί από το νορβηγικό δίδυμο Hallvard Haug Flatebø και Sjur Ferkingstad το 2018.

Ο 29χρονος Onakoya, έχει δηλώσει πως το σκάκι τον έσωσε από την ακραία φτώχεια που αντιμετώπιζε μεγαλώνοντας στις πλωτές παραγκουπόλεις του Λάγος.

Ο μη κερδοσκοπικός του οργανισμός, Chess in Slums Africa, διδάσκει το παιχνίδι σε παιδιά από φτωχές κοινότητες και τα βοηθά στην εκπαίδευσή τους.

Ο Onakoya είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αμερικανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Gift of Chess, η οποία εργάζεται για να μεταμορφώσει ζωές μέσω του σκακιού και έχει ως στόχο να διανείμει ένα εκατομμύριο σετ σκακιού σε υποβαθμισμένες κοινότητες μέχρι το 2030.

philenews/in.gr