• H σημασία της ναυτιλίας για την Κύπρο

O τομέας της ναυτιλίας αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της κυπριακής οικονομίας, με συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας της τάξης του 7%, εργοδοτώντας πέραν των 4,500 ατόμων. Παρά το μικρό μέγεθος της Κύπρου, το κυπριακό νηολόγιο αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το 11ο μεγαλύτερο διεθνώς, με την περαιτέρω μεγέθυνσή του να αποτελεί προτεραιότητα για τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες από το 2019 προχώρησαν στην εξαγγελία μέτρων για προσέλκυση νέων πλοίων προς εγγραφή. Ισχυρές είναι άλλωστε και οι επιδόσεις της κυπριακής ναυτιλίας σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών πλοιοδιαχείρισης, καθώς η Κύπρος αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο στην Ευρώπη, ενώ κατατάσσεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων διεθνώς.

Επίσης, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η δημιουργία βάσει νόμου το 2022 ενός νέου τύπου νομικού προσώπου, της «ναυτιλιακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης» (Ν.Ε.Π.Ε.) που αφορά εταιρείες ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης κυπριακών πλοίων, με αρμόδια αρχή το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως ναυτιλιακού κέντρου πλαισιώνεται και ενισχύεται περαιτέρω από το ευνοϊκό ρυθμιστικό και φορολογικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων ελκυστικών φορολογικών κινήτρων για τη μετεγκατάσταση επαγγελματιών στην Κύπρο, την εξωστρεφή επιχειρηματική κουλτούρα και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων συμβουλευτικών, ελεγκτικών, νομικών και άλλων υπηρεσιών, καθώς και την έμφαση των τοπικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και κέντρων εκπαίδευσης στην παροχή προγραμμάτων σπουδών και κατάρτισης σε ευρύ φάσμα προγραμμάτων ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης σχετικών με τη ναυτιλία.

Ηγετική παρουσία της Eurobank στη Ναυτιλία σε Κύπρο και Ελλάδα

Η Eurobank Κύπρου προσδίδει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Ναυτιλίας, έναν κλάδο ουσιώδους σημασίας για την κυπριακή οικονομία, προσφέροντας διαχρονικά ευρύ φάσμα εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών στους ναυτιλιακούς πελάτες της. Με τη συνεισφορά της στο ναυτιλιακό σύμπλεγμα της Κύπρου, η Eurobank συμβάλλει στην ολοκληρωμένη υπόσταση και περαιτέρω εδραίωση της νήσου ως σημαντικού διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου.

Ο Όμιλος Eurobank S.A., στον οποίο ανήκει η Eurobank Cyprus Ltd, δραστηριοποιείται στις ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις από το 1994. Σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο δανείων μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα διεθνώς στη χρηματοδότηση ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικής και κυπριακής ιδιοκτησίας. Αξιοποιώντας τις υποδομές, στήριξη και τεχνογνωσία του Ομίλου μας, η Eurobank Κύπρου έχει αναπτύξει τα ναυτιλιακά προϊόντα και υπηρεσίες στο νησί μας σε σημαντικό πυλώνα των υπηρεσιών της.

Υπηρεσίες της Eurobank στην Κύπρο

Από την έναρξη λειτουργίας της στην Κύπρο το 2007, η Eurobank παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη και υγιή κερδοφορία, με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα. Το επιχειρηματικό μοντέλο στο οποίο βασίζεται η λειτουργία της τράπεζας παρέχει ευέλικτες λύσεις στις ανάγκες των πελατών της, βασιζόμενο σε πέντε κύριους πυλώνες:

  • Corporate Banking (συμπεριλαμβανομένου του Shipping Finance)
  • Wealth Management
  • International Business Banking
  • Global Markets
  • Affluent Banking

Η Τράπεζα προσφέρει στους ναυτιλιακούς και μη πελάτες της πλήρες φάσμα υπηρεσιών και τραπεζικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων χορηγήσεις, υπηρεσίες πληρωμών και e-banking, καταθετικά προϊόντα, εγγυητικές/πιστώσεις, υπηρεσίες συναλλάγματος, δομημένα προϊόντα διαχείρισης κινδύνου, υπηρεσίες θεματοφυλακής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων κ.ά.

Βασικά συστατικά της μέχρι σήμερα επιτυχημένης παρουσίας της Eurobank Κύπρου είναι η πελατοκεντρική της προσέγγιση, η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, όπως επίσης και η υψηλή εξειδίκευση των στελεχών και του προσωπικού της Τράπεζας στον τομέα δραστηριοποίησής τους. Οι λύσεις που παρέχονται στους πελάτες είναι πάντοτε υψηλής ποιότητας, με ταχύτητα και ευελιξία, έτσι ώστε να εστιάζουν στις τραπεζικές τους ανάγκες. Η επένδυση στη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και των στελεχών της Τράπεζας, όπως και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών αιχμής στη λειτουργία της, αποτελούν στρατηγικούς στόχους και προτεραιότητα για την Τράπεζα.

Η Eurobank Κύπρου αποτελεί επιλογή εμπιστοσύνης για τους πελάτες της καθώς, ως η μοναδική κυπριακή Τράπεζα που αποτελεί μέλος τραπεζικού ομίλου με διεθνή παρουσία σε χώρες όπως η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σερβία και η Βουλγαρία, διαθέτει την ευχέρεια αξιοποίησης της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του ομίλου όχι μόνο στον τομέα της ναυτιλίας, αλλά και σε άλλους εξειδικευμένους τομείς, προϊόντα και υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία της Eurobank σε Κύπρο, Ελλάδα και Λουξεμβούργο παρέχει συνέργειες και ευέλικτες λύσεις για πελάτες που ενδιαφέρονται για υπηρεσίες Private Banking και Wealth Management.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Eurobank Cyprus Ltd

Τηλ: +357 2220800,

Email: [email protected]

Web: www.eurobank.com.cy