• Ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, αυξημένη αποδοτικότητα και μειωμένο ρίσκο

Η κοινωνία μας βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας τεχνολογικής επανάστασης, η οποία αλλάζει σταδιακά αλλά ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και σχετιζόμαστε μεταξύ μας. Το παγκόσμιο βιομηχανικό τοπίο έχει αλλάξει θεμελιωδώς τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι αποτέλεσμα διαδοχικών τεχνολογικών εξελίξεων και καινοτομιών.

Η βιομηχανική παραγωγή σήμερα βασίζεται στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και στην ανάγκη ταχείας προσαρμογής της παραγωγής στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Αυτή η συνθήκη δεν είναι πρωτόγνωρη στις ανθρώπινες κοινωνίες, όμως στο εύρος και στην πολυπλοκότητά του, ο μετασχηματισμός αυτός θα είναι πιο διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο έχει βιώσει η ανθρωπότητα στο παρελθόν.

Ο έντονος ανταγωνισμός, οι υψηλότερες απαιτήσεις παραγωγής και ένα αυστηρό κανονιστικό περιβάλλον ασκούν πίεση στους κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής. Η ταχύτητα είναι πιο σημαντική από ποτέ για την είσοδο μίας εταιρείας σε νέες αναδυόμενες αγορές αλλά και για να ανταπεξέλθει στον μεγάλο ανταγωνισμό και να αξιοποιήσει στο έπακρο τα προϊόντα της πριν από τη λήξη τους. Είναι επομένως σημαντικό να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και πληροφόρησης που θα συγκρατεί συνδεδεμένη την εκάστοτε επιχείρηση.

Η Remedica, λοιπόν, γνώριζε εδώ και χρόνια την επίδραση της τεχνολογίας στην φαρμακοβιομηχανία γι’ αυτό και είναι από τις πρώτες εταιρείες που πρωτοτύπησε και εφάρμοσε την τεχνολογία στις εγκαταστάσεις της. Επένδυσε ένα σημαντικό ποσό και εγκατέστησε στον οργανισμό ψηφιακές λύσεις τελευταίας τεχνολογίας που περιλαμβάνει τη δυνατότητα υιοθέτησης ολοκληρωμένων λύσεων ελέγχου και πληροφοριών για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, αυξημένη αποδοτικότητα και μειωμένο ρίσκο.

Οι ενέργειες που έγιναν κατά το 2022 είναι:

Α) Η συνέχιση της αυτοματοποίησης των γραμμών παραγωγής και συσκευασίας. Νέες υπερσύγχρονες αυτόματες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας αποκτήθηκαν το 2022 και οι οποίες απαιτούν τη μικρότερη δυνατή ανθρώπινη παρέμβαση για τη ρύθμιση και λειτουργεία τους και εξασφαλίζουν το ποιοτικό αποτέλεσμα με αυξημένη παραγωγικότητα.

Β) Η αυτοματοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών μέσα από λογισμικά που αναπτύσσονται εντός της εταιρείας ή έχουν αγοραστεί με σκοπό την μείωση της εξάρτησης από τον ανθρώπινο παράγοντα αλλά και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Γ) Η ψηφιοποίηση των εγγράφων της εταιρείας στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιτελείται τα τελευταία χρόνια για καλύτερη και ταχύτερη ανάκτηση των δεδομένων.

Δ) Η περαιτέρω αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της παραγγελίας νέου φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 1MW, το οποίο αναμένεται να εγκατασταθεί το 2023.

Ε) Η εγκατάσταση κτηριακών αυτοματισμών στα νέα αλλά και στα υφιστάμενα κτήρια με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

ΣΤ) Η ολοκλήρωση του συστήματος με δυνατότητα κωδικοποίησης Serialization (σειριοποίηση των φαρμακευτικών προϊόντων) με την λειτουργία Αggregation σε κάποιες γραμμές συσκευασίας με σκοπό τη πρόληψη της μέσω της μείωσης των ευκαιριών εισαγωγής παραποιημένων φαρμάκων στην αλυσίδα εφοδιασμού) και ως εκ τούτου την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών.

Η) Η εγκατάσταση επιπλέον εξειδικευμένου εξοπλισμού τόσο στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης όσο και στο τμήμα παραγωγής με την δυνατότητα νέων τεχνολογιών για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων μορφών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου, η Remedica παίρνει από την Κοινωνία αλλά και επιστρέφει στην Κοινωνία.

Η επιδίωξη της αριστείας και της συνεχούς ανάπτυξης είναι μερικές από τις βασικές εταιρικές αξίες που μας οδηγούν στην επιτυχία από την ίδρυσή μας. Η σταθερή δέσμευσή μας για τη βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής μέσω της παροχής ασφαλών, αποτελεσματικών και υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων παραμένει αμετάκλητη.

Επίσης μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις της Remedica ήταν και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων, του ανθρώπινου δυναμικού. Η υποστήριξη κάθε εργαζομένου στην επαγγελματική του ανάπτυξη αποτελεί κεντρικό άξονα για την επίτευξη των αποτελεσμάτων και ταυτόχρονα ζήτημα ευθύνης. Οι εργαζόμενοι, το πολύτιμο μας στοιχείο εκπαιδεύεται και αναπτύσσεται ουσιαστικά και με συνέπεια, χρησιμοποιώντας καινοτόμα εργαλεία που μας προσφέρει η τεχνολογία.

Οι εργαζόμενοι στη Remedica που στελεχώνουν την ομάδα του ψηφιακού κέντρου απασχολούνται σε τομείς υψηλής κατάρτισης, με αρκετούς να έχουν εξειδικευτεί σε κλάδους όπως της επιστήμης των δεδομένων/υπολογιστών.

Αξιοποιώντας τις αμέτρητες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, η ομάδα εστιάζει στην ψηφιοποίηση στον κλάδο έρευνας και ανάπτυξης των φαρμάκων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού ενώ θα χρειαστεί τρία χρόνια μέχρι την πλήρη υλοποίησή του. Το γεγονός αυτό προσφέρει στη βιομηχανία πολλές καινοτόμες ευκαιρίες, οι οποίες δεν θα ήταν δυνατές πριν από την πλήρη ψηφιοποίηση και τη διασύνδεση των εταιρικών συστημάτων. Από την άλλη πλευρά, φέρνει επίσης νέες προκλήσεις όπως η ασφάλεια, η επαλήθευση, η τεχνητή νοημοσύνη, η νομοθεσία και η τυποποίηση.

Άλλωστε η τεχνολογία, η οικονομία και οι κοινωνικές αξίες είναι οι κυριότερες δυνάμεις που διαμορφώνουν το μέλλον του φαρμακευτικού κλάδου.

Με γνώμονα αυτές τις δυνάμεις η Remedica πρωτοστατεί και σημαντικό είναι το γεγονός ότι πρόσφατα βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες, με το Ευρωπαϊκό βραβείο καλής πρακτικής 2022 «The European Award for Best Practices 2022». Επίσης το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργάνωσε διαγωνισμό «Ψηφιοποίηση επιθεωρήσεων με τη χρήση λογισμικού και ταμπλέτας» και ο όμιλος μας κατέκτησε το 3ο βραβείο, επιβεβαιώνοντας ότι η διατήρηση ασφαλών συνθηκών εργασίας και η υιοθέτηση μιας ισχυρής κουλτούρας ασφάλειας, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές μας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οδός Αχαρνών, Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού, 3056 Λεμεσός, Κύπρος,

Τηλ: 25 553000, Φαξ: 25 390192,

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ. 51706, 3508

Λεμεσός, Κύπρος,

Ηλ. Διεύθυνση: [email protected]

www.remedica.eu