Εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο που σε πρώτη φάση θα εξυπηρετεί το Υπουργείο Εργασίας και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και που φιλοδοξεί να τερματίσει τις αναπάντητες κλήσεις προς το δημόσιο γενικότερα. Η σχετική σύμβαση με την κοινοπραξία Infocredit Group Ltd / Infocredit SPV Ltd έχει υπογραφεί από πέρσι και έως τώρα δόθηκαν διάφορες ημερομηνίες για λειτουργία του Τηλεφωνικού Κέντρου Επικοινωνίας Πολιτών.

Πρόσφατα ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος ανέφερε πως το Call Center θα λειτουργούσε εντός Φεβρουαρίου και όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά η εκτίμησή του θα επαληθευτεί. Καθώς όπως πληροφορείται ο «Φ» την τρέχουσα εβδομάδα και αφού ξεπεράστηκαν κάποια διαδικαστικά ζητήματα μετά από υποδείξεις της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,  το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας, αλλά και λειτουργοί του δημοσίου εκπαιδεύονται για τη χρήση του Τηλεφωνικού Κέντρου. Εκτός απροόπτου, όπως μας αναφέρθηκε, το Τηλεφωνικό Κέντρο θα λειτουργήσει από βδομάδας και συγκεκριμένα είτε στις 28 Φεβρουαρίου είτε τις πρώτες μέρες Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Νοέμβριο το τηλεφωνικό κέντρο του Υπ. Εργασίας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας των πολιτών θα είναι τετραψήφιος και εκτός απροόπτου θα είναι το 1450 που χρησιμοποιήθηκε και στο παρελθόν για παροχή πληροφοριών για την πανδημία. Το Κέντρο Επικοινωνίας θα είναι στη διάθεση των πολιτών καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. βάσει και της σχετικής σύμβασης που υπέγραψε το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής με την κοινοπραξία Infocredit Group Ltd / Infocredit SPV Ltd. Σε πρώτη φάση το Τηλεφωνικό Κέντρο Επικοινωνίας Πολιτών θα ενεργεί ως ενιαίο σημείο παροχής πληροφόρησης και εξυπηρέτησης για τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και για την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ωστόσο στη συνέχεια θα συνδεθούν με το κέντρο όλα τα Υπουργεία της κυβέρνησης προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν με έναν και μόνο αριθμό τηλεφωνικά για εξυπηρέτηση τους. Κατά την πρόσφατη παρουσίαση του έργου του Υπουργείου Εργασίας ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε πως σήμερα οι αναπάντητες κλήσεις προς διάφορες υπηρεσίες και τμήματα του Υπουργείου ανέρχονται γύρω στις 3 χιλ. ημερησίως, εκτιμώντας πως το πρόβλημα θα επιλυθεί τόσο με τη λειτουργία του Call Center όσο και με τη ψηφιακή υποβολή αιτήσεων που θα επεκταθεί σύντομα για όλα τα επιδόματα. Ανέφερε ακόμα πως το Τηλεφωνικό Κέντρο θα λειτουργεί σε τρία επίπεδα επικοινωνίας: Για τυποποιημένες ερωτήσεις όπου θα δίδονται απαντήσεις και γενικές πληροφορίες, για απαντήσεις από τηλεκπροσώπους για εξειδικευμένα ζητήματα και για διαχείριση περίπλοκων περιπτώσεων από λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.