Ένα τίμημα της τάξης των 56.7 εκατ. ευρώ θα καταβάλουν ΠΑΝΓΑΙΑ και Invel Real Estate ώστε να αποκτήσουν το 100% της The Cyprus Tourism Development Public Company Limited, της εταιρείας που ελέγχει το ξενοδοχείο Hilton στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για μία ιστορική εξέλιξη για το γνωστό ξενοδοχείο το οποίο αλλάζει εκ νέου χέρια μετά από 12 χρόνια, όταν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών περνούσε στην ιδιοκτησία της MIG.
 
Σύμφωνα με το έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης η Vibrana Holdings, η οποία ανήκει κατά 90% στην ΠΑΝΓΑΙΑ και κατά 10% στην Invel, θα καταβάλει 18.9 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση μέχρι και του 100% της εταιρείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΝΓΑΙΑ-INVEL: Αποκτούν το Hilton στη Λευκωσία 

Όπως αναφέρεται, στόχος είναι να αποκτήσει πέραν του 90%, κάτι που θεωρείται δεδομένο πως θα επιτευχθεί αφού η MIG που ελέγχει το 75.08% των μετοχών και ο Όμιλος Louis που ελέγχει το 21.74% έχουν συμφωνήσει στην πρόταση που τους έχει γίνει. Η δημόσια πρόταση, ωστόσο, γίνεται επειδή η Cyprus Tourist Development είναι δημόσια εταιρεία και πέραν από τους δύο μεγαλομετόχους, υπάρχουν ακόμα περίπου 600 μικρομέτοχοι που ελέγχουν από μικρό αριθμό μετοχών και οι οποίοι δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν για διάφορους λόγους. 

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, στη MIG αναλογεί ένα ποσό της τάξης των 42.5 εκατ. ευρώ και στον Όμιλο Louis 12.3 εκατ. ευρώ περίπου. Η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης από τους μετόχους λήγει στις 15 Μαρτίου, 2019 στις 1:30 μ.μ.

Όπως είχε γράψει το Insider, ήταν θέμα ωρών να ολοκληρωθούν και τα τυπικά της συμφωνίας μεταξύ MIG και ΠΑΝΓΑΙΑ ώστε η δεύτερη να προχωρήσει στην απόκτηση του ξενοδοχείου Hilton στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην επόμενη μέρα για το γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα και τον τρόπο που θα τύχει αξιοποίησης από την ΠΑΝΓΑΙΑ και την Invel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προχωρά η επένδυση στο Πέρα Πέδι (Εικόνες)

Υπενθυμίζεται πως όταν προ μερικών μηνών η ΠΑΝΓΑΙΑ απέκτησε και το πρώην Holiday Inn στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε πως θα το μισθώσει στη Zeus International η οποία θα το λειτουργήσει υπό την επωνυμία Windham. Την ίδια ώρα, η Invel που είναι ιδιοκτήτρια του Aphrodite Hills Hotel, παραχώρησε τη διαχείριση του στον Όμιλο Atlantica. Πάντως, εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν το ξενοδοχείο να αλλάζει επωνυμία, δεν αποκλείεται κάποια άλλη ξενοδοχειακή μονάδα να επιδιώξει να καρπωθεί το όνομα Hilton.