Ο τομέας των ακινήτων έχει ανακάμψει ωστόσο τα ρίσκα παραμένουν, ανάφερε ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Invel Real Estate, στο 3ο Business Leader Summit.
 
Ο κ. Παπαχριστοφόρου κατά τη διάρκεια της 20λεπτης συνέντευξης του αναφέρθηκε στον τομέα των ακινήτων, στον οποίο και δραστηριοποιείται. Όπως είπε, υπήρξε μια περίοδος κρίσης στις αγοραπωλησίες ακινήτων λόγω του υπερβολικού δανεισμού που δινόταν στους επενδυτές από τις τράπεζες. Ωστόσο από τότε έχει καταγραφεί μια ανάκαμψη του τομέα, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι το ρίσκο βρίσκεται πλέον στην υπερβολική προσφορά (oversupply). Συμβούλεψε μάλιστα τους παρευρισκομένους ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν επενδύουν στα ακίνητα.
 
 
Στην αρχή της συζήτησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Invel αναφέρθηκε στην επαγγελματική του πορεία. Για τον ίδιο, τα συστατικά επιτυχίας είναι οι συγκυρίες που θα παρουσιαστούν σε κάποιον και μέσα από αυτές θα πρέπει να επωφεληθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά να μπορεί να αδράξει την ευκαιρία.
 
Ο ίδιος δήλωσε περήφανος πρωτίστως για την οικογένεια του αλλά και για τo επιχειρηματικό αποτύπωμα που θέλει να αφήσει μέσω της δουλειάς του με ιδαίτερη έμφαση στην ακεραιότητα, τη δημιουργικότητα και την αμεροληψία.
 
 
Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στους ξένους επενδυτές  και στο ότι ο τελικός τους στόχος είναι το πώς θα «βγουν» από μία χώρα. Εξηγώντας με παράδειγμα ξένης εταιρείας που επένδυσε στην Ελλάδα, είπε ότι οι επενδυτές όταν επιλέγουν μία χώρα έχουν υπόψη τους ότι κάποια στιγμή θα φύγουν από αυτή πραγματοποιώντας και κάποιο κέρδος. Επομένως, χώρες όπως η Κύπρος που προσελκύουν ξένους επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους αυτό το δεδομένο, αλλά το ίδιο και οι επενδυτές να έχουν ένα σχέδιο «εξόδου» από τις χώρες όπου επενδύουν.